Perheellisiä opiskelijoita halutaan kannustaa vaihto-opiskeluun uudella erityistuella.

 

Kuluvasta lukukaudesta lähtien opiskelija, jolla on alaikäisiä lapsia, voi saada ylimääräisen 200 euron kuukausittaisen tuen Erasmus-vaihdon ajaksi. Tuki voidaan myöntää, vaikka lapsi tai lapset jäisivät kotimaahan.

Kyseessä on Euroopan komission tuki, jonka jokainen osallistujamaa voi kohdentaa haluamalleen erityisryhmälle helpottamaan vaihtoon lähtöä. Suomessa tuki on päätetty myöntää perheellisille opiskelijoille.

 

Kansainvälisten asioiden suunnittelija Laura Laamanen Jyväskylän yliopistosta uskoo, että uusi apuraha kannustaa perheellisiä lähtemään vaihtoon aiempaa enemmän.

”Ei se tietenkään koko budjettia pelasta, mutta on siitä apua.”

Yhdelle Jyväskylän yliopiston opiskelijalle on jo myönnetty tuki vaihdon ajaksi tänä syksynä. Kyselyitä on tullut muutama enemmän. Apurahaa voi hakea toimittamalla virkatodistuksen yliopiston kansainvälisiin palveluihin. Lisäksi vaihtoon lähtijän tulee allekirjoittaa apurahasopimus. Perheellisten Erasmus-tukea ei voi saada työharjoitteluun ulkomailla.