Leena Lehtolainen: Kuusi kohtausta Sadusta (Tammi)

Taiteilija Satu Savinainen on antanut rakastajalleen luvan ohjata itsestään näytelmän Aleksanterin teatterin lavalle. Ensi-illassa paikalla on Sadun lähipiiri, mutta yksi paikka on täyttämättä – Satu on kadonnut.

Lehtolaisen uusin romaani makustelee mielenkiintoisia teemoja. Kenellä on oikeus yksityisyyteen? Mikä on totuus, jos ihmiset muistavat tietyn hetken eri tavalla? Mitkä asiat ovat liian arvokkaita jaettavaksi muiden kanssa? Voiko ihmiselämän survoa kuuteen kohtaukseen?

Kirja on rakennettu näytelmätekstin ympärille, jota näyttelijät ja Sadun lähipiiri vuorollaan kommentoivat ajatuksissaan. Teksti tempaa lukijan mukaansa niin että hetken voi kuvitella olevansa osa juoruja janoavaa yleisöä tai kulisseissa jännittävää teatteriryhmää.

Laura Kuivalahti 

”Menolippu omalta sohvalta teatterin lavalle, kulisseihin ja katsomoon.”