Tomi Takamaa: 875 grammaa – Pirpanan tarina (Gummerus)

Viime keväänä alle kilon painanut vauva sai ihmiset lahjoittamaan rahaa pienten potilaiden hyväksi. Moni ei tee koko elämässään yhtä paljon hyvää kuin tuo vauva teki isänsä avustuksella ensimmäisten elinkuukausiensa aikana.

Superisi eli Tomi Takamaa on koonnut kirjaan Pirpanan elämän alkuvaiheiden lisäksi ohjeita keskosten vanhemmille sekä muutamien muidenkin keskosten elämäntarinat. Kirjan parasta antia ovat ehdottomasti keskosten vanhempien kuvaukset ylitsepursuavasta rakkaudesta ja huolesta pikkuruista lastaan kohtaan.

Takamaan kirjoitustyyli ei ole loppuun asti hiottu, mutta vahva tunne ja omakohtaisuus tempaavat silti lukijan mukaansa.  Realistisuudessaan koskettava teos.

Laura Kuivalahti

”Kyynelvaara –  älä lue julkisilla paikoilla!”