Ei hakutuloksia.

Teksti  Toimitus

Valoa ja uhmaa

Juhani Ahvenjärvi: Ilmakuva osuu joka oksaan (Teos)

Juhani Ahvenjärven runot teoksessa Ilmakuva osuu joka oksaan ovat pieniä, parisäkeittäin rakentuvia muistikuvia luonnosta ja valosta. Ahvenjärven ilmaisut ovat staattisia: ilmaisu on niukkaa, samoin tehokeinot. Paikoittainen rytmin voimistuminen ja ajoittaiset loppusoinnut tuovat runoihin vaihtelua, mutta ongelmana on se, ettei runoissa oikein ole mihin tarttua. 

Kolme runoa valosta -nimisen osaston runot tuovat hivenen värittömään kokonaisuuteen kaivattua uhmaa. Jo sen avaussäkeiden (“Syön Toscanan kanaa / ja ajattelen kuolemaa”) julma passiivis-aggressiivinen tenho pelastaa kokoelman olemasta taas uusi lisä toinen toistaan tyhjänpäiväisempien, pittoreskien luontorunojen joukkoon.

Paavo Kässi

”Kokoelmalla on hetkensä, mutta niitä saisi olla useampia.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.