Ei hakutuloksia.

Teksti  Toimitus

Valoa ja uhmaa

Juhani Ahvenjärvi: Ilmakuva osuu joka oksaan (Teos)

Juhani Ahvenjärven runot teoksessa Ilmakuva osuu joka oksaan ovat pieniä, parisäkeittäin rakentuvia muistikuvia luonnosta ja valosta. Ahvenjärven ilmaisut ovat staattisia: ilmaisu on niukkaa, samoin tehokeinot. Paikoittainen rytmin voimistuminen ja ajoittaiset loppusoinnut tuovat runoihin vaihtelua, mutta ongelmana on se, ettei runoissa oikein ole mihin tarttua. 

Kolme runoa valosta -nimisen osaston runot tuovat hivenen värittömään kokonaisuuteen kaivattua uhmaa. Jo sen avaussäkeiden (“Syön Toscanan kanaa / ja ajattelen kuolemaa”) julma passiivis-aggressiivinen tenho pelastaa kokoelman olemasta taas uusi lisä toinen toistaan tyhjänpäiväisempien, pittoreskien luontorunojen joukkoon.

Paavo Kässi

”Kokoelmalla on hetkensä, mutta niitä saisi olla useampia.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *