Musica Rock 7.5.2014

Musica Rock järjestettiin tänä vuonna toista kertaa keskiviikkona 7.5. Ylioppilastalo Ilokiven alakerrassa. Musiikkitieteen opiskelijoiden ainejärjestö Triolin järjestämässä maksuttomassa tapahtumassa esiintyi viime vuoden tapaan Musiikin laitoksen opiskelijoita.

Keikan aloittaneen Escalanen tyylillisesti sieltä täältä ammentava pop-metalli toi mieleen yhdysvaltalaisen Paramoren. Soundillisesti Eelixperiencen kitararock ja sinfonista metallia soittaneen Mindlinen liikkuivat samalla suunnalla. Tyylillisesti poikkeavin esiintyjä oli musiikkikasvattajien yhtyesoittokurssin näyttönä toiminut Einsteinin mustelma. Erään yhtyeen jäsenen mukaan “keskinkertaisesti hyvää pop-musiikkia” soittaneen bändin hieman sekava mutta sympaattinen lavaesiintyminen ja monipuolisemmat sovitukset toimi hyvin. Samantyylisiä bändejä olisi toivonut olevan enemmän.

Vähän harmillisesti lavan edustalle asetetut istuimet loivat tilanteeseen turhaa jäykkyyttä. On perin suomalaista nähdä salillinen ihmisiä istumassa paikallaan elävän musiikin tahtiin. Vasta illan päättäneiden Nyrkkikyllikkien aikana yleisö innostui todella joraamaan. Pitti ja pogoaminen sopivat hyvin yhteen kaljankatkuisen ramopunkin kanssa. Omien kappaleiden lisäksi Pää Kii ja Ne Luumäet -yhtyeiden coverit sopivat hyvin perinnetietoisten punkkareiden settiin.

Helleka Tallgrén