Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön Jyväskylän terveysasema on alkanut rokottaa kaiken ikäisiä perusopiskelijoita A(H1N1)-influenssavirusta vastaan.
Rokotukset alkoivat jo viikolla 4 ja ne jatkuvat ainakin helmikuun kahden ensimmäisen viikon ajan. Tarkat rokotuspäivät voi tarkistaa terveysaseman verkkosivuilta – asemalle toivotaan, etteivät aikataulua koskevat puhelinkyselyt ruuhkauttaisi puhelinlinjoja.
Rokotukset koskevat perusopiskelijoita: niihin tultaessa opiskelijan on osoitettava oikeutensa YTHS:n palveluihin opiskelijakortilla. Rokotuksen ottajia neuvotaan myös pukeutumaan löysähihaiseen t-paitaan, sillä rokote annetaan pääsääntöisesti vasempaan olkavarteen.
Rokotuksen voi hankkia myös kotikunnastaan. YTHS:n johtajaylilääkäri Markku Kanerva suosittelee, että kaikki opiskelijat ottavat rokotuksen, vaikka sikainfluenssaepidemian ensimmäinen aalto onkin ohi. Seuraava epidemia-aalto iskee hänen mukaansa sitä todennäköisemmin, mitä vähemmän ihmiset ovat siltä suojautuneet.