Prince of Assyria – Changing Places (Soliti)

Ninos Dankha eli Prince of Assyria nousi suomalaisen indiekentän tietoisuuteen vuonna 2010 helsinkiläisen Stupido Shopin hypetyksen ja Maria Veitolan talk showssa tehdyn esiintymisen auttamana. Hype ei kuitenkaan koskaan realisoitunut menestykseksi ja artisti jäi nopeasti unohduksiin. Neljässä vuodessa paljon ei ole muuttunut. Akustinen kitara kuljettaa kappaleita edelleen, joskin perinteisen indie folkin ilmaisun tueksi on otettu jousia luomaan idän mystiikkaa, mutta mieleenpainuvat kappaleet puuttuvat edelleen. Alakuloinen, vaihtelematon ja hieman yli puolituntinen levy soljuu ohi nopeasti ilman erottuvia kohokohtia, eikä Dankhan matalaääninen karisma riitä levyä pelastamaan tai erottamaan sitä massasta millään tavalla.

Arttu Seppänen

”Kuin tieten tahtoen ja liikaa yrittämättä, Changing Places hukuttaa itsensä tasapaksun folkin pohjattomaan ämpäriin.”