Viestintätieteiden laitos on poistunut Z-rakennuksesta. Jälkeen on jäänyt muun muassa kalusteita ja kirjakasoja.

Sisäilmaongelmat vaikuttavat myös ainejärjestöjen toimintaan. Monet yhdistykset ovat vuosien saatossa joutuneet heittämään lähes koko omaisuutensa menemään, ja useat ovat jääneet kokonaan ilman ainejärjestötiloja.

Ongelmia on tällä hetkellä eniten Seminaarinmäellä viestintätieteiden laitoksen ainejärjestöillä Imagolla, Lööpillä ja Parkulla sekä kaikilla kielten lukijoilla.

Sturm und Drangin puheenjohtaja Sanni Marjanen on keväällä hoitanut asiaa kaikkien kielten lukijoiden puolesta. Heidän toiveenaan on yhteinen ainejärjestötila kaikille kymmenelle ainejärjestölle.

Aikaisemmin neljällä ainejärjestöllä on ollut omat huoneet, muutamalla omat kaapit ja osalla ei mitään.

”Emme me tarvitsisi kaikille omaa tilaa, vaan yhden yhteisen. Kielten lukijat jakautuvat kahdelle eri kampukselle ja olisi hyvä, jos olisi joku paikka, jossa tavata myös muita. Tilapalveluiden kanssa olemme keskustelleet asiasta viime syksystä alkaen, eikä heillä tunnu olevan asiaa kohtaan mitään kiinnostusta”, Marjanen kertoo.

Suvi Jokio tilapalveluista kertoo, että tällä hetkellä yliopisto panostaa erityisesti kaikkien opiskelijoiden yhteisiin tiloihin.

”Yhteisiä tiloja on käytössä monipuolisemmin”, hän toteaa.

Kielten opiskelijat ovat olleet yhteydessä myös oman laitoksensa johtoon. Nyt laitokselta on tullut tieto, ettei mitään yhteistä tilaa ole kielten lukijoille tulossa. Tilanne on sama myös viestintätieteiden laitoksella.

”Laitos on varmasti tehnyt kaikkensa, mutta tilaa ei yksinkertaisesti ole”, Marjanen toteaa.

Kielten opiskelijoita on Jyväskylässä yli 2000.

Henkilökunnan lisäksi myös ainejärjestöt ovat joutuneet heittämään tavaraa pois. Esimerkiksi Stimulus, Fokus ja Mephisto joutuivat vuonna 2010 luopumaan kaikesta omaisuudestaan. Arkistot olivat osittain homehtuneet, eikä mitään saanut siirtää uuteen tilaan.

Lööppi, Imago ja Parku taas joutuivat heittämään usean sadan euron edestä sitsilaulukirjoja roskiin, kaiken muun omaisuuden ohella.

Esimerkiksi Lööpin omaisuus on tällä hetkellä lähes yhtä kuin pöytäkirjat ja hallituksen jäsenten kotona säilytetyt haalarimerkit.

Kielten lukijoille on nyt annettu samanlainen käsky. Kaikesta huokoisesta täytyy luopua tai sitten tavarat täytyy viedä omalla vastuulla kotiin.

”Emme esimerkiksi tiedä, mitä teemme haalarimerkeille”, Marjanen sanoo.