St. Vincent – St. Vincent (Loma Vista / Republic Records)

Yhdysvaltalainen Annie Clark eli St. Vincent on pikkuhiljaa noussut kriitikoiden lemmikistä myös suuremman kansan tietoisuuteen. Eikä syyttä, sillä Flow’ssakin vuonna 2012 energisellä keikallaan hurmannut St. Vincent jatkaa neljännellä omaa nimeään kantavalla albumilla popin ja avantgardistisemman ilmaisun taitavaa yhdistelyä.

Jo tavaramerkiksi muodostunut St. Vincent -soundi on yhdistelmä äkkivääriä, rujoja kitarakuvioita ja orkestraalisia, paikoin musikaalinomaisia ja poukkoilevia sävellyksiä. David Byrnen vaikutuksesta keitokseen on lisätty myös torvia ja entistä tanssittavampaa St. Vincentia.

Kaikki sävellykset eivät kuitenkaan kanna ja kokonaisuus ei yllä esimerkiksi edellisen Strange Mercy -levyn tasolle, joka oli sävellyksiltään vahvempi ja kokonaisuutena dynaamisempi.

Arttu Seppänen

”Taitavaa popin ja avantgarden yhdistelyä.”