Ei hakutuloksia.

Teksti  Suvi-Tuulia Nykänen

Viestintätieteiden kiertomatka jatkuu

Z-rakennus tunnetaan myös entisenä YTHS:n rakennuksena.

Viestintätieteiden laitos muuttaa väliaikaisesti väistöön Liikunnan rakennuksen entiseen YTHS-siipeen.

Syynä ovat kohonnet mikrobitasot Z-rakennuksen tiloissa.

“Työterveyslääkärin mukaan väistötilat tulee järjestää 2 – 3 kuukauden kuluessa. Viestintätieteiden laitos pääsee siis siirtymään nopeasti Liikunta-rakennuksessa oleviin tiloihin”, toteaa yliopiston tilapalvelujohtaja Suvi Jokio.

Zetalle on kuitenkin hankittu ilmanpuhdistuslaitteita, joiden tarkoitus on parantaa tilannetta ja ilman laatua.

Viestintätieteet eivät muuta ensimmäistä kertaa. Laitoksen kiertomatka alkoi jo vuonna 2010, kun yliopisto päätti luopua sisäilmaongelmaisesta Tourulan rakennuksesta. Viestintätieteiden laitos muutti Z-rakennukselle vuonna 2012. Rakennuksessa oli ennen YTHS:n tilat.

 

Vuosina 2011-2012 rakennuksessa suoritettiin “lyhyen aikavälin korjaussuunnitelma”. Viestintätieteiden laitoksen ei siis ollutkaan tarkoitus jäädä tiloihin lopullisesti.

“Z-rakennuksessa oli puutteita jo silloin. Esimerkiksi kellaritiloja ei juuri sen takia otettu ollenkaan käyttöön”, Jokio toteaa.

Itse rakennukseen liittyvien ongelmien lisäksi Zetalla on käynyt muutaman vuoden sisään myös kaksi vesivahinkoa sekä viemärivahinko. Lisäksi on ollut kattovesivuotoja.

“On valitettavaa, että ongelmia on ollut näinkin paljon”.

 

Viestintätieteiden uusi siipi sijaitsee Liikunnan ensimmäisessä kerroksessa. Niissä tiloissa työskentelevät Liikunnan työntekijät muuttavat viestintätieteiden alta pois kerrosta ylemmäs.

“Liikunnan väki siis tiivistää”, Jokio toteaa.

Liikunta ei kuitenkaan ole viestintätieteilijöiden lopullinen sijoituspaikka. Yliopisto on käynyt humanistisen tiedekunnan ja tiedekunnan dekaanin kanssa neuvotteluita siitä, että viestintätieteet muuttaisivat lopullisesti A-rakennuksen 3. kerrokseen. Rakennuksen korjauksen on suunniteltu alkavan vuosien 2014-2015 vaihteessa, ja korjauksen arvioidaan kestävän noin 8 kuukautta.

“Samassa rakennuksessa on myös viestintätieteilijöiden käyttämät studiot, joten paikka olisi siksi heille luonnollinen”, Jokio toteaa.

Z-rakennuksessa työskentelee myös yliopiston viestintäpalvelut. Sen henkilökunta siirtyy T-rakennuksen tiloihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *