Ritual Smoker – Not to Dominate, But to Serve (Around Your Neck)

Around Your Neck -levymerkin alla julkaistu Ritual Smokerin debyytti tarjoilee runsaan puolituntisen verran kraut-rockia, post-punkia ja psykedeliaa. Kliseitä vilisevän saatekirjeen mukaan ”levy ei avaudu hetkessä”, ja tämän voin varauksella allekirjoittaa; Helsinkiläisnelikon ei-täysin-krauttia-muttei-post-punkkiakaan -tyyli liukuu levyn kuuden kappaleen aikana tunnelmasta toiseen useaan otteeseen, mutta se kuuluisa punainen lanka hyppysissä pysyen.

Vaikka nautinkin levystä – ja huomasin palaavani useampaan otteeseen esimerkiksi päätösraita Annihilating Pyren pariin – olisin toivonut bändin itsensä äänittämälle ja tuottamalle kiekolle yllättävämpiä tuotannollisia ratkaisuja. Etenkin yli yhdeksän minuuttinen avausraita Light a Torch kärsii liian kiltistä ja perinteisestä toteutuksesta.

Ärhäköistä bassosoundeista antaisin vielä puolikkaan pisteen, mutta koska arvio vaatii kokonaisia pisteitä on lopputulema antiklimaattinen 3/5. (Henkisesti 3,5/5)

Ville Tikka

”Vaikka helsinkiläisnelikon debyytti kärsii liian kiltistä tuotannosta ja kuulostaa ajoittain turhankin paljon levy-yhtiötovereiltaan Murmanskilta ja Mesmeriltä, on Not to Dominate, But to Serve esimerkiksi edellämainittujen yhtyeiden ystäville tutustumisen arvoinen levytys.”