Risto: II (Fonal Records)

Uutuudellaan Risto on selkeästi pyrkinyt ilmaisunsa uudelleenmäärittelyyn ja onnistuu pyrkimyksissään yli kaikkien odotusten. Varsinkin sovituksellisesti scifi-henkinen II on yhtyeen monipuolisin julkaisu.

Albumin äänimaisemassa vilisevät vinksahtaneet synasoundit, robottivokaalit ja omituiset hälyäänet pitävät huolen siitä, että kokonaisuus tulee kestämään toistuvaa kuuntelua. Hämyilyn vastapainoksi tarjotaan myös vähäeleisen Vanhuksen kaltaisia koskettavia hetkiä, jolloin levyn hienot sanoitukset pääsevät parhaiten oikeuksiinsa.

II ei sisällä turhia hetkiä. Viimeistään ylvään Sortuvan kaikkeuden viimeinen olento -kappaleen paisuessa huikeaan finaaliinsa tulee selväksi, että kyseessä on yksi vuoden parhaista albumijulkaisuista.

Joonas Sutinen

”II:n äänimaisemassa vilisevät vinksahtaneet synasoundit, robottivokaalit ja omituiset hälyäänet pitävät huolen siitä, että kokonaisuus tulee kestämään toistuvaa kuuntelua.”