Johanna Kurkela – Joulun lauluja (Kaiku Recordings / Universal)

Palvelujen ammattiliiton lehden mukaan kauppojen myyjä saavat joululauluista jopa psyykkisiä oireita. He eivät ehkä ole kuunnelleet Johanna Kurkelan Joulun lauluja. Tältä levyltä saa nimittäin ärsyttäviä renkutuksia oikein etsimällä etsiä.

Perinteisten hengellisten joululaulujen (Heinillä härkien kaukalon, Maa on niin kaunis) lisäksi levyllä soi myös maallisempia lauluja. Prinsessa-elokuvaa varten sävelletty Prinsessalle sopii myös joulutunnelmaan ja kaunis Kotiin herkistää todennäköisesti juuri silloin, kun avaa lapsuuden kotioven viimeistään aatonaaton aamuna. Sama idea toimii Karhuveljeni-kappaleessa, jonka sanoitukseen jokainen sisarellinen voi yhtyä.

Ja se ääni. Tekisi melkein mieli olla Kurkelalle kateellinen hänen heleästä ja silti voimakkaasta äänestään, mutta siihenkin hän on liian hyvä. Parempi vain kunnioittaa sitä, että joku oikeasti osaa.

Suvi-Tuulia Nykänen

”Tämä taitaa olla minun tämän vuoden joululevyni.”