Paastopäivät eivät sopineet Laura Piiroiselle. Pasta on parempaa!

Jäikö paastodieetti kutkuttamaan takaraivoon? Tai mikä se edes on? Jylkkäri testasi 5:2-dieetin.

Ensimmäisellä viikolla olin innostunut kokeilusta: halusinhan kaikki hyvät terveysvaikutukset ja vielä kilojen karisemisen kaupan päälle! Valitettavasti ruusuiset kuvat ruokavalion upeudesta hävisivät jo ensimmäisenä päivänä armottoman nälän käydessä kimppuuni. Yllättäen jaksoin kurnivasta vatsasta huolimatta kuitenkin urheilla normaalisti: en kokenut tarvetta oksentaa tai edes pyörtyä, kuten olin pelännyt.

Toisella viikolla minulla oli jo selkeämpi käsitys siitä, mitä oli edessä: nälkää ja kaloreiden laskemista. Lisäksi huomasin paastopäivien olevan selkeästi tavallisia pidempiä, sillä aika kuluu varsin hitaasti kun tietää kunnollisen aterian olevan saatavilla vasta seuraavana päivänä.

Paastopäivien toteuttaminen oli yllättävän hankalaa, koska monet sosiaaliset aktiviteetit liittyvät ruoasta ja juomasta nauttimiseen. Tästä syystä havahduin sunnuntai-iltana siihen, että toinen paastopäivä oli jäänyt kokonaan pitämättä. Harmitti, mutta päätin kääntää tilanteen voitokseni: tulin vahingossa kokeilleeksi myös 6:1-dieettiä, josta kuulemma saa samat terveysvaikutukset painonpudotusta lukuun ottamatta paastoamalla viikossa yhden päivän vähemmän.

Viimeinen, kolmas viikko sujui varmemmin ottein. Olin jo kehittänyt strategian paastopäivistä selviämiseen: kolme pakettia pakastettua kasvissosekeittoa oli tarpeeksi pitämään huutavimman nälän aisoissa. Olin kuitenkin myös huojentunut. Pian rääkki olisi ohi.

Mitä lyhyestä kokeilusta jäi käteen? Jos ei mitään muuta, niin ainakin varmuus siitä, että kaltaiselleni ruokaa rakastavalle ihmiselle paastopäivät ovat lähestulkoon rangaistus. Painoni ei juurikaan pudonnut, sillä taisin haalia paastopäivien menetetyt kalorit takaisin seuraavina päivinä. Olinko virkeämpi ja skarpimpi? En, päinvastoin tunsin oloni väsyneeksi ja huonotuuliseksi vielä paastopäivän jälkeenkin.

Joutunen siis tunnustautumaan menetetyksi tapaukseksi. Se ei onneksi haittaa, sillä saan syödä mitä haluan. Taidankin suunnata seuraavaksi jääkaapille…