Agoran edessä on ensi keväästä alkaen vielä enemmän pyöriä, kun kielten laitos muuttaa Seminaarinmäeltä tien toiselle puolelle.

Seminaarinmäen P-rakennuksessa sijaitseva kielten laitos muuttaa ensi keväänä väistöön Agoralle.

Yliopisto on vuokrannut rakennuksesta kaksi uutta tilaa, jotka ovat sekä opetus- että työtiloja. Vuokrasopimus allekirjoitettiin viime viikolla.

“Agora on tällä hetkellä meidän ykkösympäristömme, ja kielten laitos tarvitsee juuri nyt väistötilaa”, yliopiston tilapalvelujohtaja Suvi Jokio kertoo.

Jokion mukaan uusiin tiloihin olisi kyllä muitakin tulijoita, mutta koko P-rakennuksen remontti sekä sisäilmaongelmat asettavat kielten laitoksen etusijalle Agoran uusiin tiloihin. Niitä voivat varata kuitenkin myös muut mahdollisuuksen salliessa.

“Se, miten pitkään kielten laitos on väistössä, ei vielä tässä vaiheessa ole selvillä”, Jokio toteaa.

 

Vastoin yleistä käsitystä yliopisto ei siis suinkaan omista Agoraa, vaan on siinä vuokralla pitkällä sopimuksella. Virallisesti Agoran omistaa rahoitusyhtiö.

Yliopisto kuitenkin vastaa kaikesta Agoralla tapahtuvasta toiminnasta. Jokion mukaan yliopisto pyrkii pääsemään eroon tällaisista vuokrasopimuksista, eikä hänen mielestään jopa Agoran ostaminen joskus tulevaisuudessa olisi mahdoton ajatus.

“Ne ovat kuitenkin niin pitkiä prosesseja, eikä asiassa ole tässä vaiheessa enempää kommentoitavaa”, hän toteaa.