Pia Heikkilä: Operaatio Lipstick (Otava)

Anna työskentelee sotakirjeenvaihtajana Afganistanissa. Enemmän kuin ilmassa lentäviä luoteja Anna pelkää jäävänsä vaille aitoa rakkautta. Uutisten metsästämisen ohessa nuorella toimittajalla on aikaa kellistää sänkyynsä sota-alueen kuumimmat urokset. Annan ystävän entisen poikakaverin yhteys laittomaan asekauppaan on suuren seikkailun alku. Naiset lähtevät jahtaamaan elämänsä skuuppia sekä makeaa kostoa.

Pia Heikkilä ei ujostele kirjoittaessaan seksistä. Hän kuvaa kuumia kohtaamisia ja salaisia fantasioita yksityiskohtaisesti kuin Carrie Bradshaw.

Esikoiskirjailijan kokemattomuus näkyy tarinan rytmittämisessä. Kirjan alkupuolella kohtaukset venyvät, kun taas kirjan loppuhuipennus kuitataan muutamalla hätäisellä kappaleella.

Kirjan parasta antia ovat Afganistanissa itsekin kirjeenvaihtajana työskennelleen Heikkilän kuvaukset paikallisista tavoista. Vain vartioitu portti erottaa länsimaisen ylellisyyden ja äärettömän kurjuuden toisistaan.