Venttiiliin saapui heti tänään ensimmäinen valitusviesti, ja varsin aiheellinen sellainen. Mikä saakaan päivän luiskahtamaan pilalle helpommin kuin pieleen mennyt lounas?

Siiri kirjoittaa:

“Mikä tämä juttu on, että Lozzilla on jotain valkoista puuromössöä leipäpöydässä? Siis siinä voipakettien vieressä. Sitten kun tulet Ilokiveen tottuneena sinne syömään ja ilahdut että hieno juttu, täälläkin on valkosipulilevitettä, niin päädyt haukkaamaan mannapuurolla voideltua ruisleipää. Ja pöytäseurue vaan nauraa ja siinä menikin kaikki uskottavuus ja sen jälkeen sitten huomaatkin että kappas, siinähän on syviä lautasia puurokulhon vieressä.

Voisi siihen silti kirjoittaa vaikka kyltillä että EI TÄTÄ LEIVÄN PÄÄLLE. Ja siis kuka syö oikeasti kylmää puuroa ruuan lisukkeena, siis lounaalla, missä 50-luvulla me ollaan? 

Ystävällisin terveisin Siiri”

Toden totta. Lozzin henkilökunnalle vinkkinä, että kylmästä puurosta voi valmistaa vaikkapa ns. kropsua, pannukakun tapaista paistosta jota mummoni teki aina ylijääneestä kaurapuurosta. Ei sekään nyt mitään superherkkua ollut, mutta parempi kuin se että mummo olisi tarjoillut aamuisen puuron uudelleen jälkkärinä!

Luulisi että jo allergioiden takia kippojen ja kuppien sisältö ruokalinjastoilla pitäisi ilmoittaa selkeästi. Sillä kyllähän näitä vahinkoja on sattunut itse kullekin syömistilanteissa.

Itse olen maustanut parikin joulupuuroa reilulla määrällä kanelia ja suolaa. Nam nam!