Jyväskylän Väinönkadusta on tehty kävelykatu. Homma hoidettiin laittamalla kadun päihin kyltit ja muutama betoniporsas, joita autoilijat nätisti väistivät oikaisten edelleen Väinönkadun kautta keskustan läpi. Kokonaan katua ei voi sulkea hälytysajoneuvojen ja invakuljetusten takia, mutta koska tavanautoilijat ovat ilmeisesti liikennemerkeille sokeita, piti tilanteelle tehdä jotakin.

Ratkaisuksi sitten päätettiin heitellä keskelle katua muutamia yksinäisiä rumia penkkejä. Lisäksi keksittiin maalata katu kuvottavan keltaiseksi. Ehkä se nyt tuntuu jo autoilijoista tarpeeksi erikoiselta, mutta harmi vain ettei kävelijänkään silmä enää kestä katsella vauvanpaskan väristä asfalttia.

Sitten meillä oli vielä toinen, vielä paljon hirveämpi ongelma. Nimittäin nämä kammottavat polkupyörät, joita ilmeisesti pysäköidään aivan minne sattuu. No, kyllähän te tiedätte, sillä tavoin kun nyt pyörä yleensä pysäköidään, johonkin näppärästi seinän viereen tai muualle lähelle sitä kohdetta, johon sillä pyörällä on menossa. Polkupyörähän on seinän viereen pysäköitynä ihan kammottavan vaarallinen tappajalaite ja kaiken lisäksi ihan hirveän ruma. Olisihan se nyt vallan anarkiaa, jos polkupyöriä lojuisi jossakin muualla kuin hienoissa PYÖRÄPARKEISSA muistuttamassa kaupunkilaisten olemassaolosta.

Siispä joku keksi tähänkin ratkaisuksi maalipurkin. Niin saivat keskustan kadut pintaansa sinappivärin lisäksi myös maailman kirkuvinta sinistä vähän joka puolelle, osoittamaan polkupyöräkansalle paikkansa. Kyllä nyt on ihastuttavaa, ei ole pyöriä rumentamassa maisemaa, mutta sen sijaan Jyväskylässä on kyllä maailman karseimman värinen katu.

Kimmo Kitinä
Tiwitter: KKitina
Facebook: Valitusventtiili

Tähän vielä kirkuvan punainen pyöräkaista piristykseksi?