Yliopiston kirjasto hankkii opiskelijoiden lainattavaksi kymmenen tabletti-tietokonetta. Applen iPad-merkkiset laitteet saapuvat kampukselle syyskuun aikana.

“Haluamme tehostaa e-kirjojen lainausta, ja uskomme tablettien olevan juuri oikea keino tähän”, kertoo kirjastonhoitaja Annikki Järvinen.

Tableteilla tulee olemaan kahden viikon laina-aika ja ne lainataan sekä palautetaan pääkirjaston palvelupisteeseen. Netin kautta varauksia ei pysty ainakaan heti uusimaan.

Tablettien hankkiminen on osa yliopiston Sähköisen kirjan teknologia-hanketta. Järvinen itse odottaa tablettikokeilua mielenkiinnolla.

“On jännä nähdä, miten opiskelijat löytävät uudet laitteet. Sitä kun ei kuitenkaan saa omaksi vaan vain kahdeksi viikoksi lainaan”, Järvinen miettii.

Tabletit on suunnattu ensisijaisesti opiskelukäyttöön, mutta Järvisen mukaan mikään ei estä opiskelijaa lataamasta esimerkiksi pelejä laitteelle.

“Tabletit putsataan jokaisen opiskelijan jäljiltä, joten mitään sovelluksia sinne ei edelliseltä opiskelijalta kuitenkaan jää”, hän toteaa.