Syksyllä käyttöönotetun, uuden Frank -opiskelijapalvelun myötä opiskelijakorttien tilaamisessa on ollut ongelmia. Uusi tilausjärjestelmä on ruuhkautunut ja viivyttänyt tilauksia.

JYYssä ei olla varmoja, ehtivätkö kaikki kortit 3. syyskuuta järjestettäville avajaismessuille, jossa niitä on perinteisesti jaettu. Korttien lisäksi myöhässä ovat myös opiskelijakalenterit.

”Ei tämä katastrofi ole, mutta hieman kiireellinen aikataulu tässä kyllä on”, kertoo korttien jaossa jäsenpalvelusihteeriä auttava Anna Ojamies.

”Toivotaan, että kaikki kortit ehditään painaa avajaismessuihin mennessä”, JYYn jäsenpalvelusihteeri Maija Valkeapää sanoo.

Hämmennystä opiskelijoiden keskuudessa on aiheuttanut myös kortin uuden maksuominaisuuden myötä kysyttävät kysymykset.

Opiskelijalta esimerkiksi tiedustellaan pankin taholta, onko hän Euroopassa poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö.

”Meidän ei kuitenkaan tarvitse tuollaista kysyä. Asia liittyy EU:n lainsäädäntöön”, Valkeapää kertoo.

Vaihtareiden opiskelijakortit ovat myös aiheuttaneet jyyläisille harmaita hiuksia. Vaihto-opiskelijoille kun ehdittiin tiedottaa vanhan Lyyra-kortin hakemisen ohjeet ennen kuin muutokset tulivat julki.

Lisäksi ohjeita uuden kortin tilaamiseen ei ollut saatavilla englanniksi.

”Vaihtarit tilaavat nyt sitten kortin samalla tavalla kuin suomalaisetkin opiskelijat. Uskon, että tämä on heille myös helpompi tapa, sillä kortin voi maksaa pankki- tai luottokortilla. Kaikilla kun ei ole verkkopankkitunnuksia”, Valkeapää toteaa.