Ei hakutuloksia.

Teksti  Arimo Kerkelä

Helppoa tupariherkkua

Pastasalaatin kylkeen sopii esimerkiksi raikas vesimeloni. Kuva: Arimo Kerkelä

Tupaantuliaisten vieraita voi kestitä pienelläkin budjetilla, kun valitsee tarjottavat muonat oikein.

Syksyllä muuttorumba on vilkkaimmillaan. Uudet opiskelijakämpät tarkoittavat tietysti myös tupareita ruokatarjoiluineen. Helpointa ja halvinta on järjestää pippalot nyyttäriperiaatteella. Tällöin tukevampi murkina jää usein uupumaan, kun vieraiden naposteltavat painottuvat mässyyn ja pikkusuolaisiin.

Sen sijaan omista tarjoiluista voi tehdä juuri niin monipuolisia kuin itse haluaa. Jos haluaa päästä helpolla, kannattaa valita ruokia, joita on helppo ja halpa on valmistaa suurelle joukolle.

Pastasalaatin pystyy valmistamaan suurellekin joukolle nopeasti. Sen voi tehdä hyvissä ajoin ennen juhlien alkua, se sopii useimpien ruokavalioille ja kestää pitkää seisoskelua huoneenlämmössä.

Salaattibudjetin saa hyvin katettua, kun käy seuraavana päivänä palauttamassa vieraiden jättämät tyhjät pullot ja tölkit.

 

Legendaarinen pastasalaatti

• 1 kg pastaa (esim. farfalle)

• 3-4 prk tonnikalaa

• 2-3 sipulia

• 500 g kirsikkatomaatteja

• 1 kurkku

• oliiviöljyä

• balsamicoa

• suolaa

• pippuria

Satsista syö noin 20 vierasta, joten kokkailussa kannattaa olla pari isompaa kattilaa ja tarjoilussa useita salaattikulhoja.

Keitä pasta kattiloissa ohjeen mukaan. Silppua odotellessasi sipulit, puolita kirsikkatomaatit ja kuutioi kurkku. Lorauta salaattikulhoihin valmiiksi oliiviöljyä ja balsamicoa ja ripottele sekaan suolaa ja pippuria.

Valuta keitetty pasta lävikössä ja huljuta kylmässä vedessä. Heitä pasta, kasvikset ja tonnikala kippoihin. Uhanalaisten kalalajien pelastajille voi tehdä yhden kulhon ilman fisuja.

Kaada sekaan lisää oliiviöljyä ja balsamicoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja sullo kulhot jääkaappiin jäähtymään.

Perusreseptiä on helppo muokata fiiliksen mukaan. Esimerkiksi eri pastat ja sipulilajikkeet piristävät kokonaisuutta, jotta useampien illanistujaisten veteraanit eivät kyllästy noutopöydän antimiin.

Pääruoan ohessa kannattaa tarjota vaikka vesimeloniviipaleita, sillä alkoholiton nesteytys ei ole bileissä koskaan pahitteeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *