Ei hakutuloksia.

Teksti  Suvi-Tuulia Nykänen

Päärakennus remonttiin syksyllä

Yliopiston päärakennus on Alvar Aallon suunnittelema.

Yliopiston päärakennus menee remonttiin ensi syksynä. Remontin jälkeen yliopiston hallinto muuttaa C-rakennuksen tiloihin.

Opiskelijoiden elämään johdon muutto ei kuitenkaan suuresti vaikuta. 2. kerroksessa ei muuton jälkeen tosin enää pysty liikkumaan yhtä vapaasti kuin aiemmin.

Tyhjilleen jäävän rehtoraatin kohtalosta sen sijaan ei ole vielä päätetty. Yliopiston tilapalvelujohtajan Suvi Jokion mukaan rehtoraatin vuokraaminen ulkopuolisille tahoille on myös mahdollista.

Kirjoitusalustoilla tehtävistä tenteistä ei siis päästä eroon, vaan humanistisen tiedekunnan opiskelijat joutuvat hikoilemaan alustojensa kanssa yleisenä tenttipäivinä taas, kun remontti on ohi. Korjaustöiden aikana tenttejä pidetään Liikunnan, Musican ja Mattilanniemen rakennuksissa.

Vuonna 1955 rakennettu päärakennus on yksi Alvar Aallon merkittävimmistä töistä. Rakennus remontoitiin viimeksi vuosina 2001-2002, mutta syksyn remontin laajuisessa peruskorjauksessa se ei koskaan ole ollut.

Remontissa C-rakennuksessa suoritetaan perusteelliset rakenteelliset korjaukset sekä uusitaan ilmanvaihto. Remontin odotetaan valmistuvan muutaman vuoden sisällä.

  1. Eetu

    Olisikohan Capitolium kuitenkin valmistunut 1955, eikä kunnian ja jääkiekon maailmanmestaruuden vuonna 1995. Toisekseen, mihin käyttöön Rehtoraatti pääsee, jahka johto sieltä poistuu?

    Ilmoita asiattomasta kommentista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *