Flaming Sideburns esiintyi Ilokivessä perjantaina. Kuvassa laulaja Eduardo Martinez. Kuva: Jere Kyrö

Viikonloppuna Ilokivessä järjestetty Jyrock kokosi ennätysmäärän yleisöä. Sekä perjantaina että lauantaina paikalle oli kerääntynyt noin 720 musiikin ystävää.

”Jyrockin perjantai koettiin huikeana onnistumisena, koska yleensä ensimmäinen festivaalipäivä on ollut hiljaisempi. Molemmat päivät oli kuitenkin loppuunmyyty”, Jyrockin promoottori Suvi Mononen kertoo.

 

DJ Kridlokk, Tuuttimörkö ja Gabriel Hirmu viihdyttivät festarikansaa perjantaina. Kuva: Jere Kyrö

Jyrock palkittiin alkuvuodesta Sue-lehden Sue, Kuokka ja Jussi -palkinnolla. Monosen mukaan tunnustus on nostanut Jyväskylän ylioppilaskunnan järjestämän festivaalin arvostusta.

”Saimme mukaan myös halpabussiyhtiön. Moni uusi festivaalikävijä Helsingistä, Turusta, Tampereelta ja Oulusta löysi tiensä tänne juuri tuota kautta. Muun muassa Tampereelta ja Turusta tuli bussilastillinen yleisöä Ilokiveen.”

Haasteilta ei kuitenkaan vältytty, sillä perjantaina yhden festivaalien suosituimmista keikoista vetänyt The Flaming Sideburnsin keikka oli peruuntua.

”Solisti oli hypännyt väärään junaan ja soitti kaksi tuntia ennen keikkaa olevansa Seinäjoella. Tuli sekin todistettua, että taksi ajaa siinä ajassa Seinäjoelta Jyväskylään”, festivaaliin tyytyväinen Mononen naurahtaa.

 

The Flaming Sideburnsin lisäksi ainakin Moonface with Siinai, Mopo, PK Keränen ja Plutonium 74 vetivät Ilokiven salit täyteen.

Yleisö koetteli mellakka-aitoja Flaming Sideburnsin keikalla perjantaina.