Keskiviikon mielenosoitus päättyi eduskuntatalon portaille. Kuva: Jenna Anttonen

Kehysriihessä päätettiin pitää opintotuki opintorahapainotteisena. Nykytilanteeseen luvattiin jopa parannuksia.

Hallituksen kehysriihessä päätettiin, ettei opintotukeen tule huononnuksia. Lainaa ei siis ole tulevaisuudessakaan pakko ottaa. Lisäksi opintotuki tullaan sitomaan indeksiin, eli tuki nousee tulevaisuudessa elinkustannusten mukana.

Myös toisen asteen opiskelijoiden asema parantuu, sillä opintotuen sitomista indeksiin aikaistetaan kuukaudella jo elokuuhun. Näin indeksiin sitominen koskee myös lukiolaisia ja ammattiin opiskelevia.

Lisäksi itsenäisesti asuvien 18-19-vuotiaiden toisen asteen opiskelijoiden opintotukeen vaikuttavaa vanhempien tulorajaa korotetaan 30 prosentilla.

Opiskelijat osoittivat keskiviikkona mieltään opintotuen puolesta Senaatintorilla. Suurmielenosoitukseen otti osaa jopa 5000 opiskelijaa. Jyväskylästä mielenosoitukseen matkasi reilu 100 henkeä. Maanantaina opiskelijat osoittivat mieltään myös Jyväskylän keskustassa yhteislaulun voimin.