Joskus systeemin ammattilaisillekin käy niin heikosti, että rahat loppuvat ennen kuun vaihdetta. Silti on syötävä. Tässä muutama niksi kaloritasapainon ylläpitämiseen heikoimpina aikona.

Elintarvikeliikkeiden jätekatokset ovat hyviä paikkoja löytää syömäkelpoista ruokaa. Paras aika löytöretkelle on yleensä hieman sulkemisajan jälkeen, jolloin seuraavana päivänä vanhaksi menevät elintarvikkeet on heitetty pois. Varaa mukaan kumihanskat ja taskulamppu.

Usein dyykkaamalla löydetyt ruokavarat eivät ole järin monipuolisia. Lisäksi syyllistyt näpistykseen sillä vanhentunut ruoka on jäteyhtiön omaisuutta. Lain mukaan on yhtä tuomittavaa dyykata ruokaa roskiksista, kuin marssia kauppaan sisään ja täyttää reppu elintarvikkeilla ja kävellä ulos.

Ruoka kannattaa siis varastaa suoraan kaupasta. Valikoima on parempi, kylmäketju ei katkea ja rangaistukseksi saa päiväsakkoja.

Kannattaa valita joku pirinistien suosima lähiökauppa. Siellä kympin tuntipalkalla olevaa vuokrafirman kassatyöntekijää tuskin kiinnostaa, mitä kaupasta lähtee. Vaikka kiinnostaisikin, niin todennäköisesti heitä on ankarasti kielletty puuttumasta myymälävarkauksiin.

Ei siksi, että kauppaketjun johto vitut välittäisi, saako myyjä puukosta tai neulasta. Kyseessä ovat isommat asiat. Jos myyjien turvallisuus on uhattuna, saattaa ketju joutua palkkaamaan stevarit kauppaan päivystämään. Se maksaa.

Varo kuitenkin törmäämästä vartijoihin, sillä ketjut palkkaavat heitä kyttäämään työntekijöitä. Tähän on päädytty, koska muuten köyhät kusipäät veisivät vanhentuvaa ruokaa kotiin, eivätkä heittäisi sitä roskiin, kuten on määrätty.

Pakkaa ateria hyllyjen välissä reppuun ja poistu paikalta. Näin on elämisen perustarpeet tyydytetty, kunnes seuraava tukipaketti kilahtaa tilille.