Kankaan maakauppoihin liittyvä kuvio on monimutkainen. Jylkkärin esittämää epäilystä voi kuitenkin verrata Jylkkärin vitsitoimituksen kehittelemään kaskuun. Suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen tekivät autokauppoja. Suomalainen oli ostamassa autoa norjalaiselta. Ruotsalaisen kanssa oli kuitenkin sovittu, että hänellä on etuosto-oikeus. Se tarkoitti sitä, että ruotsalainen saa auton, mikäli ostaa sen suomalaiselta samalla hinnalla, jonka suomalainen on siitä norjalaiselle maksanut.

Niinpä suomalainen ja norjalainen istuivat neuvottelupöytään. Kovan tinkaamisen tuloksena molemmat olivat tyytyväisiä tuhannen euron hintaan.
Pian suomalaista alkoi kuitenkin arveluttaa kauppa. Hän ajatteli, että ruotsalainen ostaisi auton varmasti noin halvalla hinnalla.

Kekseläis suomalainen ehdotti norjalaiselle:
“Myy minulle auto kymmenellä tuhannella eurolla, mutta osta minulta kasa koiranpaskaa yhdeksällä tuhannella eurolla. Lisäksi tarjoan sinulle uuden oluen.”
Norjalainen mietti hetken ja suostui. Niinpä paikalle tuli ruotsalainen, jolle näytettiin kauppasopimusta. Ruotsalainen halusi auton ja maksoi siitä kymmenen tuhatta. Suomalainen tilasi uudet oluet ja norjalainen heitti koiranpaskan ojaan.

Lisää aiheesta: