Ei hakutuloksia.

Jyvivasta JYYn suurin edustajistoryhmä

JYYn edustajistovaaleissa Jyviva ylsi suurimmaksi ryhmäksi seitsemällä paikalla. Ainejärjestöjen hyökyaalto johti siihen, että vaalirenkaassa mukana olleet ainejärjestöjen listat keräsivät yhteensä 21 paikkaa edustajistosta, eli niukan enemmistön kaikista paikoista.

Edustajistovaaleissa valittiin 41 jäsentä ylioppilaskunnan edustajistoon. Edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä elin. Äänestysprosentti nousi, mutta oli silti vain 27 prosenttia.

Grönioni ja demariopiskelijat olivat vaalien suurimmat häviäjät. Grönioni menetti paikkojaan yhdekstästä kolmeen, demarit seitsemästä kahteen. Jyviva, eli JYYn vihreä vasemmisto sai yhden paikan lisää.

Vaalitulos: http://jyy.fi/tiedostot/vaalitulos2011.html

 1. Pirre

  Vaalirenkaalla tuskin on kauheasti merkitystä tulevaisuudessa – Ylistönmäkeä tuskin pienten humanistiaineiden ongelmat kiinnostaa. Voin profetoida, että YK ja LuoTi tulevat ottamaan ensi kaudella yhteen ja kovaa kun kielten asema uhkaa heikentyä.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 2. Ville Qvist

  En tiedä, mistä Pirre vetää johtopäätöksensä siitä, että Luonnontietelijät eivät voisi toimia YKn kanssa yhdessä. Renkaassa olevien ryhmien välillä on ollut todella hyvä henki ja kaveria on jelpattu joka käänteessä. Kielten aseman heikennyksestä pitää vielä sanoa se, että vastahan eilisen Keskisuomalaisessa oli juttua, miten saksan kieli on tärkeä osa JYn opetusta ja ympäristötieteissä pitäisi tehdä rajauksia ISYn kanssa.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 3. Antti Väisänen

  En näe mitään syytä tehdä vastakkainasettelua kielten ja luonnontieteiden, tai ylipäätään minkään muunkaan pääaineen välille. Minusta pikemminkin jos kieltenlukijoille tulee ongelmia kielten aseman kanssa niin me autamme heitä parhaamme mukaan, ja olettaisin että kieltenlukijat vastavuoroisesti auttavat meitä jos Ylistöllä tai Mattilanniemessä syntyy kiistoja. Luonnontieteilijöillä ja Yhdistyneillä kieltenlukijoillahan on ollut aivan loistava yhteishenki heti alusta lähtien, jos jokin pettää niin viimeisenä se on Luonnontieteilijöiden ja YK:n linkki.

  Ylistönrinteellä ei tähän asti tosiaan ole ollut mitään yhteyttä Seminaarinmäkeen ja sen vaikutukset on tunnettu. Aika mielenkiintoinen tuo näkemys että Ylistönrinnettä ei kiinnosta pienten humanistiaineiden asema, kun tuntuu että asetelma on ollut tähän asti pikemminkin toisinpäin. Toivottavasti nyt viimein onnistuttiin viimein luomaan kommunikaatioväylä Ylistönrinteen, Mattilanniemen ja Seminaarinmäen välille. Tätä kauttahan meillä juuri on mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti myös Seminaarinmäen asioihin ja harrastaa yhteistyötä siellä toimivien järjestöjen sekä ryhmittymien kanssa. Itse näen lähinnä hyvän tulevaisuuden luonnontieteilijöiden ja Seminaarinmäen asukkien kanssa nyt kun ei ole enää syytä tehdä sitä pienintäkään vastakkainasettelua, sillä Ylistönrinne tuli Seminaarinmäelle kuudella paikallaan ja on siellä pysyäkseen.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 4. Antti Väisänen

  Mutta niin, unohtui onnitella Jyvivaa hyvästä suorituksesta. Hieno nousu viime vaaleihin nähden, toivottavasti voidaan harrastaa tulevalla kaudella yhteistyötä vaikka meidän välillemme on kränää yritetty luoda. Vaikka yksilönä puhunkin niin uskoisin että myös Jyvivalla ja Luonnontieteilijöillä on yhteisiä intressejä esim. avoimen wlanin kehittämisessä. Ensi vuonnahan se nähdään miten käy.

  Onnitteluni!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 5. Antti Yli-Tainio

  Täytyy sen verran korjata väitettä, että Ylistönrinteeltä ei olisi ollut tähän asti mitään yhteyttä ylioppilaskuntaan, että ylioppilaskunnan väistyvä puheenjohtaja on ollut luonnontieteilijä, ja väitetysti saanut myös paljon aikaan. Värikkäästä kampanjaretoriikasta huolimatta toivon että vastakkainasettelua ei ole tarpeen tehdä myöskään arvonsa ääneen lausuvien opiskelijoiden (arvopohjaisten listojen), tai muiden useista tiedekunnista edustajia koonneiden listojen, kuten Poikkarien tai Kristillisten välille. Odotan innolla ja mielenkiinnolla uusia avauksia Mattikanniemen ja Ylistön opiskelijoiden aseman parantamiseksi!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

Kommentointi suljettu.