Ei hakutuloksia.

Yhdeksän haki JY:n rehtoriksi

Jyväskylän yliopiston rehtorin paikkaa on hakenut yhdeksän hakijaa. Kaikki hakijat ovat miehiä. Hakijoista peräti seitsemän työskentelee Jyväskylän yliopistossa.

Kimmo Alajoutsijärvi on markkinoinnin professori. Timo Tiihonen ja Pekka Neittaanmäki ovat molemmat tietotekniikan professoreja. Lisäki Neittaanmäki on informaatioteknologian tiedekunnan dekaani. Matti Manninen on nykyinen vararehtori sekä soveltavan fysiikan professori. Petri Karonen on Suomen historian professori ja humanistisen tiedekunnan dekaani.
Professori Jouni Välijärvi on koulutuksen tutkimuslaitoksen johtaja. Kalle Lyytinen on tietojenkäsittelyopin osa-aikainen professori ja lisäksi hän hoitaa tietojärjestelmätieteen professuuria Case Western Reserve Universityssä, Ohiossa, Yhdysvalloissa.

Ulkopuolisetkin hakijat ovat töissä yliopistoissa. Jukka Kekkonen on oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professori Helsingin yliopistosta. Jukka Mönkkönen on biofarmasian professori Itä-Suomen yliopistossa.

Jyväskylän yliopiston hallitus päättänee ensi maanantaina, ketkä hakijoista kutsutaan haastatteluun. Hallitus on kerännyt evästystä niin opiskelijoilta kuin henkilöstöryhmiltäkin siitä, millaista rehtoria yliopistoon haetaan. Tiettävästi haussa on tiedejohtaja, joka olisi tieteellisesti ansioituneempi kuin verrattain nuorena virkaansa valittu nykyinen rehtori Aino Sallinen.

  1. Ville Qvist

    Hakijoista vain pari on Jyväskylän yliopiston ulkopuolelta. Joko rehtorin paikka ei kiinnosta (mikä olisi vähän erikoista) tai sitten ulkopuoliset eivät usko mahdollisuuksiinsa, vaikka ennakkoon on puhuttu jonkin verran siitä, että seuraavan rehtorin olisi hyvä tulla ulkopuolelta. Mitä tämä kertoo yliopistostamme?

    Ilmoita asiattomasta kommentista

  2. JYVÄSKYLÄN YLIOPPILASLEHTI » Rehtorihakija suomii Sallisen johtamistapaa

    […] kehitysvisiot ja palkkatoiveet luettavissa täältä (pdf). Uutinen hakijoista täällä. Uutinen hakemusten julkaisemisesta […]

    Ilmoita asiattomasta kommentista

Kommentointi suljettu.