Ei hakutuloksia.

Mistä edariryhmät on tehty?

Äänestämällä saat sian säkissä vaiko mitä? Vallaton teki ytimekkään koosteen vaaliryhmistä, jottei tavisäänestäjä joudu päätään vaivaamaan liiaksi.

Demariopiskelijat, “Demarit”
Eikö tää sosiaalidemokratia oo niiiiiiiiin 1900-lukua? Silti, varhaiskeski-ikäisten opiskelijoiden varma valinta! Seminaarinmäen omat juttaurpilaiset ja paavolipposet. JYY voisi vaikkapa ottaa lisää lainaa, sillä onhan meillä antaa pankille vakuudeksi MNOP.

Grönioni – vihreät opiskelijat, “Grönarit”
Jos tulet autolla kampukselle, pakotamme sinut syömään kasvisruokaa. Heille, jotka teeskentelevät elävänsä ympäristöystävällisesti, mutta lentoliput Aasiaan ovat jo takataskussa.

Jyväskylän yliopiston kokoomusopiskelijat, “Kokkarit”
Jokainen on oman onnensä seppä, mutta haista sinä sosiaalipummi pitkä paska, mun isällä on nopeempi Volvo ku sun isälläs. Oikea valinta heille, jotka kulkevat omia polkujaan samalla kun isi maksaa kämpän vuokran ja bemarin. Jos olet yksi heistä, niin Kokoomusopiskelijat on taattu valinta! Onneksi kansa kyllä tietää, vaikket sinä sitä täällä Jyväskylässä ymmärtäisikään.

JYYn vihreä vasemmisto, “Jyviva”
“Työn orjat sorron yöstä nouskaa”, vaikka eihän moderni vasemmistolainen mitään töitä tee. Ilmeisesti se on kuitenkin vähän vihreä. Varma valinta äänestäjille, jotka kiihottuvat Marxin jorinoista ja Vakkarin häppäristä.

Keskustaopiskelijat, “Kepu”
Opiskelija, muutit sitten lähiöön asumaan ja nyt vituttaa, kun ei ole edes Alkoa ja bussit eivät kulje kampukselle? Harrastaakaan ei voi, kun JYYstä uupuu metsästysseura ja Paavo Väyrysen elämäkerran kolmatta osaa ei löydy kirjastosta. Ei hätää, ongelmiisi on ratkaisu, metsäkansan puolia pitää keskustaopiskelijat!

Kristilliset opiskelijat, “Kristilliset”
Muutamme viinisi vedeksi, senkin viinaa litkivä opiskelijarenttu. Jätämme jälkikasvumme lapsiparkkiin siksi aikaa kun käymme Kortepohjan hengailuilloissa. Heille, jotka rukoilevat Jahvelta parempia tenttiarvosanoja, kun ei huvita päntätä. Hän pelastaa myös sinut, rakas äänestäjämme.

Luonnontieteilijät, “Luoti”
Pi=3, pirtua saa pöllittyä laitokselta ja Jyrockia kutsumme omalla termillämme “JYY-Rock”, koska emme harrasta kulttuuria. Paitsi jos kulttuuriksi lasketaan Xenan lataaminen PirateBaysta.

Poikkitieteilijät, “Poikkarit”
Ainejärjestötaustainen toimija, joka ei ole mistään kotoisin. Oikealla, vasemmalla, neuvottelukysymys. Vai siis hetkinen, ollaanko me humanisteja?

PresSure, “Pressure”
Tissejä ja räjähdyksiä – kotona, kampuksella, baaritiskillä tai ainakin mielikuvituksessasi. Journalistit leikkimässä poliitikkoja, kun eivät päässeet Jylkkäriin töihin eikä Ylä-Ruthille kehtaa vielä näin aikaisin mennä.

Pörssi&Dumppi, “PD”
Poliittisesti sitoutumaton oikeisto. Eiku miten se meni, Perussuomalaiset ja Demarit? No, me tykätään lihasta, kaljasta, paljusta ja vihataan kehitysapua. Oletko yksi meistä?

Yhdistyneet kieltenlukijat, “YK”
Yhdistyneet kulmakarvat. Äh, siis kieltenlukijat. Jos ette ole samaa mieltä kanssamme, niin alamme päteä ranskaksi, kiroamme saksaksi ja järjestämme Euroviisut.

 1. Heli Hämäläinen

  Hahaa, täysosuma! :0D Keskustaopiskelijana on pakko kehua, että Kortepohjan vapaa-aikatoimikunta KVAT järjesti puheenjohtajakauteni aikana metsästyskurssin. Mainostan myös Keskustanuorten eräkerhoa aktiivisesti opiskelijatovereilleni. Paavo Väyrysen elämäkertaa emme ole vielä ryhtyneet kepuporukalla lukemaan, mutta syksyn harrastusuutuus on johtamani Santeri Alkio -lukupiiri.

  Hatunnosto V. Vallattomalle – hän tietää taas täsmälleen, mistä puhuu. Mahtavaa, että on taas vaaliaika. Tämä blogi on julkaisun parhaimmistoa!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 2. Antti Väisänen

  Mutta pirtuahan saa pöllittyä laitokselta o_O Oliko näiden kuvausten tarkoitus olla satiiria vai?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 3. Ville Qvist

  On muuten pirun mukavaa lillua paljussa olutta juoden, kun piffit paistuvat grillissä! Jos ei tuosta tykkää, niin on ihmisessä jotain vikaa! (hyväksyn myös muut juomat sekä grilliinkin saa laittaa muutakin kuin lihaa, ihan yhtä mukavaa se on silti)

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 4. Jyri Hämäläinen

  Paitsi että sieltä merirosvolahdesta ladataan My Little Ponya. Koittakaa nyt toimituksessakin pysyä nörttimuodin uusimpien aaltojen harjalla. 🙂

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 5. Hannu J.

  Vallatonta ja kirpeää analyysiä on jo kaivattukin. Huomiona, että hipeillä ei ole välttämättä varaa Aasianmatkaan mutta ekskursio Tanskan tuulimyllyjä ihmettelemään saattaa allekirjoittaneella ollakin varattuna. Lennoistakin voi maksaa ekoaneita. Ihmisille ja myös vihreille sallittakoon paheita kun kokonaisuutena pyrkimys on hyvään ja tietoisesti sen eteen useimmiten päätöksissän myös toimii. Vihreys ei myöskään aina edellytä korutonta spartalaisuutta ja Linkolan tekstien lukemista vaikka jotkut näistäkin kiksejä saavat. Politiikassa kaksinaismoraalia esiintyy myös vihreissä mikä lienee Vallattoman pointti. Silti elämä voi olla hauskaa ja nautittavaa kun oma etu ei ole luonnon tai tulevien sukupolvien oikeuksien kanssa ristiriidassa. Keskustelun ylläpito, valmius ja teot paremman yhteiskunnan ja hyvinvoivan ympäristön / kampuksen luomiseen ovat tärkeitä. Vallaton onnistui ilmeisen hyvin kun minäkin sorruin tekstiin saarnalla vastaamaan 🙂

  Ilmoita asiattomasta kommentista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *