”No onko hauskaa meidän ansiosta vai meidän kustannuksella?” kysyy Klamydian Vesa Jokinen albumin avausraidalla Punk’s not Dead. Valtavirtapunkkarit viihdyttävät vahingossakin. Loputon luokkaretki tarjoaa tuttuja huumoripläjäyksiä, mutta osoittaa yhtyeen myös kehittyneen. Albumin ensimmäinen levy koostuu uusista biiseistä. Toinen on livetaltiointi kesältä 2010.
Läppälinjalta irtoaa paljon väsyneempiä vetoja, kuten Torso-orkesteri Raajattomat ja Paras perse (of the Universe). Parhaiten vitsit osuvat maaliinsa kappaleessa Idols-jämien hoitokoti. Suoraviivaiset sanoitukset toimivat riittävän hyvin, vaikka riimeillä kikkailu rajoittuukin loppusointuihin.
Klamydian tyyli on pysynyt pitkälti ennallaan. Tutuista palikoista on kasattu pari yllättävän onnistunutta kappaletta. Raivolla jyräävä Pelasta tuo touhuun uutta potkua. Levyn päättävä Luonto kostaa on harvinaisen kypsä kipale rämäpäiltä.
Kokonaisuutena Loputon luokkaretki etenee plussan puolella, vaikka matkaan mahtuu heikkojakin hetkiä. Pahimmat pientareet kuitenkin vältetään. Ei tällä vihamiehiä käännytetä, mutta vanhat fanit pysyvät tyytyväisinä.

Arimo Kerkelä


”Reipasta menoa rutiinilla”