V. Vallaton on vanhana keittiöpsykologina haistellut tunnelmia kampuksella ja päätellyt, että edessä on suurten tunteiden vaalisyksy. Hermostuneisuuden voi aistia molemmista blokeista. Ja ei, tällä kertaa Jyy ei ole jakautunut vasemmisto- ja oikeistoleireihin, kuten vielä viime vaaleissa. Nyt pakkaa on sotkemassa P&D:n masinoima ainejärjestöjen vaalirengas Järjestöjen ääni, jonka salainen sisäpiiri hoitaa yhteydenpitonsa Facebookin suljetun ryhmän kautta.

Vaalikampanjointi on vielä lähtökuopissaan, mutta kulisseissa kuhistaan jo. Pikkulinnut lauloivat Vallattoman korvaan, että Järjestöjen äänen emeritat ja emeritukset ovat kehottaneet tuoretta verta tekemään positiivisen kampanjan. Onpa vaalirenkaan sisällä jo äänestetty siitäkin, onko ryhmän slogan liian raflaava. Poliittisia ryhmiä vastaan kun ei saa hyökätä liian rajusti, jotta kampanjakaunat eivät vaikeuttaisi tulevia hallitusneuvotteluita. Ajatus on kaunis tässä herkkähipiäisessä ylioppilaskunnassa.

Mutta ajatuksen tasolle positiivinen kampanjointi jääkin, sillä ensimmäinen kivi on jo heitetty. Viikon kohupuheenaihe on keskustaopiskelijoiden Joonas Köntän (joka muuten jakoi herkullista kaakaota kampuksella eilen) tutkimuspyyntö Eduskunnan oikeusasiamiehelle. Kepu tahtoo tietää, ovatko Grönionin ja Jyvivan saamat Jyyn yleisavustukset vaalirahoituslain vastaisia. Grönioni ja Jyviva riensivät tietenkin tiedotteissaan todistamaan, että lain kirjainta ei suinkaan ole rikottu.

No. Hölmöiltähän tämä saa kaikki näyttämään. Kepu on pitkävihainen ja tuhlaa veronmaksajien rahoja selvityspyyntöihin. Grönioni on aika naurettava väittäessään, että irtauduttuaan puolueeseen sidonnaisesta Jyvionista huhtikuussa se onkin yht’äkkiä täysin sitoutumaton — vaikka samat naamat toimintaa pyörittävät edelleen.

Kaiken huipuksi  kyse on vain muutamasta sadan euron tukirahoista. Kepun puolesta kyse tuskin on kateudesta. Eiköhän puolue aina rahapulassaankin parit vaalikaakaot sponssaa.

Voi voi.  Toiset kun vain ottavat tämän leikin niin kovin tosissaan.

Yksi tosissaan liikkeellä olevista näyttäisi olevan edustajiston puheenjohtaja Antti Yli-Tainio, joka kävi varsin kovasanaista keskustelua Jylkkärin päätoimittajan Jarno Liskin kanssa tämän Facebook-profiilissa. (Ehdokkaat, V.Vallattoman verkostot ovat arvaamattomat). Yli-Tainion mielestä Jylkkärin uutisointi Köntän tutkimuspyynnöstä oli ala-arvoista ja ”kaukana siitä mitä ite edellyttäisin asialliselta uutisoinnilta.”

Kyllä. Suurten tunteiden vaalisyksy on jo täällä.