Jyväskyläläisen kirjailijan Pirjo Hassisen uutuusromani Rouva kolmessa eri aikatasossa tapahtuva naisen kasvutarina. Hassisen uutuus ei nouse kirjailijan parhaimmistoon, vaikka tarina itsessään onkin mielenkiintoinen. Hassinen rakentaa romaaninsa päähahmon tutuista lähtökohdista: paljon haluava anteeksipyytämätön nainen kamppailee maailman kanssa.
Meeri Ihalaista seurataan nuorena vaimona, keski-ikäisenä toimitusjohtajana ja 70-vuotiaana kiinteistö
yhtiön omistajana. Keski-ikäinen voimanainen Rouva viekoittelee Meerin aviomiehen, mikä saa siivoojan tyttären lähtemään ristiretkelle eliitin maailmaan. Matkan aikana Meeri huomaa, että valta pukee myös naista. Onneksi Hassinen ei kuitenkaan sorru puumaleikkeihin, mikä olisi ollut liian helppo ratkaisu.
Hassinen muistetaan parhaiten hänen hätkähdyttävän voimauttavasta esikoisromaanistaan Joel, joka ironisella sukupuolilautauksellaan mursi ennakkoluuloja. Valitettavasti Rouva on osoitus, että Hassisen olisi aika siirtyä temaattisesti eteenpäin.


Kyösti Hagert

”Ei Hassisen parhaimmistoa”