Henkilöstön edustajat korottivat alkuperäistä palkkioesitystä

Jyväskylän yliopiston hallituksen viisi jäsentä saavat jatkossa 1200 euron kuukausikorvauksen 300 euron kokouspalkkionsa lisäksi. Hallituksen varapuheenjohtaja Merja Haverisen kuukausipalkkio on 1500 euroa ja puheenjohtaja Jorma Rantasen 2000 euroa kuukaudessa.
Korotuksista päätti yliopistokollegio kokouksessaan 24.5. Kollegion puheenjohtaja Petri Karonen esitti alun perin matalampia korotuksia, mutta kollegion jäsenistä JUKO:n pääluottamusmies Erja Kososen ja normaalikoulun rehtori Pekka Ruuskasen esitettyä vielä suurempia korotuksia, otti Karonen esityksen nimiinsä.
Kollegio äänesti lopulta Kososen ja Ruuskasen palkkiokorotusten puolesta äänin 16-9 professori Tommi Kärkkäisen esitystä vastaan. Kärkkäisen esitti palkkioiden korottamista Karosena alkuperäisten kaavailujen mukaan niin, että puheenjohtajan palkkio olisi ollut 1500 euroa, varapuheenjohtajan 1200 ja rivijäsenten 1000 euroa. Lisäksi olisi maksettu 300 euron kokouspalkkiot.
Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan Jyväskylän yliopiston hallituksen palkkiot ovat nyt Suomen suurimmat. Vanhan yliopistolain mukainen hallitus oli 18-henkinen ja sen palkkiokulut vuodelta 2008 olivat yhteensä 3 250 euroa. Esimerkiksi opiskelijajäsenen kokouspalkkio oli 17 euroa.
Palkkioesitys oli jätetty pois kollegion kokouskutsun esityslistalta syystä joka ei selvinnyt edes asiaa kokouksessa kysyneelle kollegion jäsenelle. Sanomalehti Keskisuomalainen uutisoi palkkiokorotukset elokuussa.