Jyrock järjestettiin 15.–16.4. Ilokivessä. Paikalla oli vähemmän porukkaa kuin edellisinä vuosina. Festarin suosituin esiintyjä oli Uusi Fantasia, ja tavallisesta poiketen tänä vuonna vältyttiin järjestyshäiriöiltä.

Teksti ja kuvat: Kyösti Hagert

Vasemmalta Janne Markkanen ja Piia Saari.
Vasemmalta Janne Markkanen ja Piia Saari.

Saara Koho
Klo 02.03, lukema 0 promillea
”Olen juorujen kohde, joka oli eilen aivan liian kännissä, ja siksi en tänään juo. Mua kiinnostaa söpöt pojat ja tanssittava musiikki. Viime synttäreilläni oltiin Hankasalmella Topi Sorsakosken keikalla. Olin taas aivan liian kännissä ja meinasin lähteä viisikymppisen Jari-nimisen metsänomistajan messiin. En muista tapahtunutta, mutta onneksi kaverit pelasti mut itseltäni.”

Piia Saari
Klo 23.09, lukema 0,9 promillea
”Kai mä oon kuiteski vaan ihan Normiopiskelija, isolla alkukirjaimella. Mä viihdyn yliopistolla ja opiskelen vaan. Tänään mä meinasin olla kännissä luokkakavereiden kaa ja pokaa tyttöi. Mulla oli pari vuotta sitten synttärit ja oltiin Helsingin Bakersissa Samuli Edelmannin keikalla. Oltiin eturivissä ja ihan lumoissa Samulista. Huudettiin, että se laulaisi Peggyn. Keikan jälkeen sanoin sille kiitos, koska se pelasti mun synttärit.”

Eveliina Kaasalainen
Klo 00.25, lukema 1,4 promillea
”Eniten mua Jyrockissa kiinnostaa Iiris ja Diskjokke, mutta kyllä se hyvä meno on tärkeintä kuitenkin. Ihana nähdä Jyväskylä-aikaisia frendejä täällä. Pari vuotta sitten jossain festareilla olin pussaillut yhden tyypin kanssa koko illan ja huomasin sitten aamulla, et puolet mun kaulasta oli täysin syöty. Halusin peittää sen, joten peitin sen isolla laastarilla. En kyllä tiedä, kumpi sit näytti loppupeleissä typerämmältä.”

Vasemmalta Fatim Diarra, Saara Koho ja Teemu Lindström.
Vasemmalta Fatim Diarra, Saara Koho ja Teemu Lindström.

Teemu Lindström
Klo 22.53, lukema 1,4 promillea.
”Mä olen tämän yön tanssija, haluan nähdä tänään muitakin värejä kuin vain mustaa – keltainen olisi kiva. Ei mua kauheasti mikään erityinen bändi kiinnosta. Turun Ruississa 2007 olin aika kännissä ja mun pikkuveli taisi olla jopa enemmän. En muista oikein miksi, mutta se veti mua dunkkuun.”

Fatim Diarra
Klo 23.10, lukema 1,5 promillea
”Jyrockin keittiöorja, ainakin siltä on nyt tuntunut tässä pari päivää, kun oon tehnyt ruokaa esiintyjille ja vapaaehtoisille. Haluaisin eniten vaan vetää pään täyteen ja olla miettimättä mitään, sekoilla vaan ympäriinsä. Oltiin kaverin kans keikalla lavan edessä ja jotakin vaan tapahtui, yht’äkkiä lava romahti meidän eteemme.”

Janne Markkanen
Klo 2.40, 0,8 promillea
”Olen musiikkia rakastava ystävä, joka on innoissaan Diskjokkesta. Provinssissa olin niin kännissä, että olin romahtanut telttamme päälle ja nukuin kuralätäkössä.”

Johannes Palmgren
Klo 02.11, lukema 1,8 promillea
”Olen irstailija. Haluan olla helvetin kännissä.”
Haastateltava oli liian humalassa, jotta häneltä olisi saanut selkeää tarinaa ikimuistoisesta festari- tai keikkakokemuksesta.

Vasemmalta Johannes Palmgren ja Eveliina Kaasalainen.
Vasemmalta Johannes Palmgren ja Eveliina Kaasalainen.