Ohjaus ja käsikirjoitus: Laura Happonen.

”Äiti haluaa takas töihin!” huutaa väsynyt koliikkivauvan äiti, ja yrittää kiroillen rauhoitella kitisevää vastasyntynyttä. Naapurissa toinen mamma on niin keskittynyt vauvablogiinsa, ettei huomaa parisuhteen ajautuneen karille ja leikki-ikäisten jäävän vaille huomiota. Samassa rapussa äitiyttä opettelee nuori nainen, joka saa odottaa ja kasvattaa lapsensa yksin.
JYT tarttuu aiheeseen, jota ei ole kyllästymiseen saakka käsitelty. Tarina äideistä tutkiskelee nykyajan äitiyden ongelmia. Malliäideillä on varaa antaa aikaa lapsilleen enemmän kuin koskaan, mutta samalla oma elämä jää vaille sisältöä. Itkuisten lasten äidit saavat kuulla, kuinka väsymyksen kanssa on ennenkin selvitty. Työelämässä uraohjukset sinkoavat mammalomailevien ohitse. Teiniäidit saavat niskaansa koko maailman mielipiteet siitä, milloin ihminen on valmis äidiksi.
Laura Happosen luomat hahmot ovat kärjistettyjä, mutta näytelmä pureutuu silti syvällisiin teemoihin. Lopputulos on viihdyttävä ja nauraa synkillekin asioille jättäen vähintään naurunkyyneleet silmäkulmiin. Tätä ymmärtääkseen ei tarvitse olla äiti.

Laura Airola

”Hauska ja tarkkanäköinen kuvaus modernista äitiydestä”