01 kansi_Unzyme webOmien sanojensa mukaan biomekaanista poppia soittava Unzyme istuu musiikkikentässä jonnekin popin, elektron ja teknon hämärään välimaastoon. Kakku on kuorrutettu laboratoriotakeilla, tiedemieshassuttelulla ja neonvihreän eri sävyillä, mutta pinnan alla kuplii ihan kelpo kolmihenkinen pumppu. Yhtyeen omakustannedebyytti Brainforest onkin jyväskyläläisittäin varsin virkistävä tapaus, vaikka tekemistä vielä riittääkin.
Mitä siis voisi korjata? Unzymen keskeneräisyyden paljastavat osassa kappaleita Joona Nuutisen kaunistelematon laulutyyli ja kulmikkaat konsonantit. Esimerkiksi levyn ensimmäinen kappale Lose your place ja pikkunäppärä Jesus in my trunk ovat uhmakkuudessaan hitusen rasittavia tai ainakin naiiveja. Yhtye ottaa kuitenkin vahingon komeasti takaisin esimerkiksi kappaleessa Another crossing, joka on tyylikäs ja hallittu syntikkaviisu. Omakustanteeksi Brainforest kuulostaa hyvin tuotetulta ja tasalaatuiselta.
Aivan elektrosuosikin aineksi Unzymessa ei vielä ole, mutta biisien pääasiallinen kirjoittaja Nuutinen osoittaa kyllä osaavansa tuottaa kelpo poplurituksia. Tästä on hyvä jatkaa?

Marja Honkonen

”Keskeneräinen, mutta kiinnostava.”