Jyväskylän yliopisto vähentää uusien opiskelijoiden sisäänottoa ensi vuodelle. Yliopiston hallitus päätti keskiviikkona 13. lokakuuta pidetyssä kokouksessaan pienentää muun muassa luonnontieteellisen tiedekunnan, kauppakorkeakoulun ja humanistisen tiedekunnan uusien opiskelijoiden määriä.

Vuonna 2011 yliopistoon voidaan valita 2 275 uutta opiskelijaa. Vähennystä viime vuoteen verrattuna 163 opiskelupaikkaa eli kiintiö on noin seitsemää prosenttia aikaisempaa pienempi. Uudessa kokonaiskiintiössä myös painotetaan maisterivaihetta: 724 opiskelijapaikkaa on varattu maisteriohjelmiin hakeville.

Yliopiston hallituksen määrittämät kiintiöt ovat jonkin verran niukemmat kuin mitä tiedekunnat omissa ehdotuksissaan esittivät.

Kaikkiaan yliopiston tavoitteena on vähentää sisäänottoa kymmenellä prosentilla vuoteen 2015 mennessä. Vähennyksiä tehdessä on otettu huomioon esimerkiksi valmistuneiden työllistyminen ja ennakoita työvoimatarve.

”Tavoittelemme strategiamme mukaisesti parempaa koulutuksen laatua ja työelämärelevanssia. Samalla nopeutetaan valmistumista, joten yliopisto pystyy saavuttamaan rahoituksensa perustana olevat tutkintotavoitteet”, rehtori Aino Sallinen kuvailee päätöksen perusteita.

Marja Honkonen
paatoimittaja(a)jyy.fi