Kolmipäiväinen Flow Festival oli sekalainen soppa, josta riitti tarjoiltavaa lähes jokaisen makuun. Viikonlopun musiikillinen anti vaihteli indierockista, rapista, jazzista ja konemusiikin eri genreistä aina Afrikan perukoilta löytyneiden kasettien soittoon. Muille Suomen kesäfestareille tyypilliset raskas metalli ja suomipop sentään puuttuivat, mutta muutama viikonlopun lukuisista tiskijukista paikkasi tätäkin aukkoa. Teltoista kuului kajahtelevan muun muassa Iron Maidenia ja suomalaista iskelmämusiikkia. Sirpaleisesta luonteesta huolimatta Flow onnistuu olemaan yhtenäinen. Viikonlopun suurin päänvaiva aiheutui lähinnä siitä, kuinka ehtisi kuulla kaikkea haluamaansa. Ongelmaa voi pitää positiivisena.

Eräs hämmentävimmistä ja onnistuneimmista esityksistä oli lauantai-iltana teltan tupaten täyteen vetänyt syyrialainen Omar Souleyman. Kiihkeän rytmin ja suomalaisille eksoottisten soittimien päälle aurinkolasipäinen Souleyman ujelsi arabialaista laulua, levitti kylmänviileästi kätensä ja houkutteli yleisöä pienillä käden liikkeillä tanssimaan. Ja yleisö totteli.

Muita viikonlopun kohokohtia festareilla oli Big Boin setti perjantain myöhäisillassa. Outkastin toinen puolikas keskittyi fiksusti oman soolotuotantonsa sijaan tulittamaam liukuhihnalta vanhoja Outkast-klassikoita Southernplayalisticcadillacmuzicista Ms. Jacksoniin. Lauantain ja ehkä koko viikonlopun odotetuin esiintyjä oli tamilitaustainen naisräppäri/-laulaja M.I.A, joka kruunasi loppuunmyydyn lauantai-illan kaoottisen valo- ja äänimaailmallaan sekä varsin läheisellä kontaktilla yleisöönsä.

Juhlapaikkana toimiva Suvilahden alue oli tarpeeksi tilava ja sopivan lähellä keskustaa. Metro vei musiikinystävät aivan pääportin tuntumaan ja moni reipas oli myös pyöräillyt paikalle. Keskeinen sijainti ilahdutti vielä enemmän pikkutunneilla, sillä yöbussit kiidättivät hetkessä keskustan majapaikkoihin. Useimmilla festareilla olisi nolottanut kertoa, että menee hotelliin yöksi, mutta nyt siitä ei ollut pelkoa. Kun aamupalalla joka toisen ruokailijan kädessä kiilui Flow-ranneke, yö hotellissa tuntui kuuluvan festivaalin luonteeseen aivan kuten sushi tai cashewpähkinöillä höystetty kana-ateria edellisiltana.

Juha Korhonen