08-kansi-houdinin-uniJyväskyläläisen runoilija Pekka Jäntin esikoiskokoelma Houdinin uni johdattelee lukijan unen ja absurdiuden maailmaan. Kokoelman sivuilla seikkailee kahlekuningas ja taikuri Harry Houdini, jonka hahmo istuu hyvin runojen todellisuutta taivuttavaan tunnelmaan.
Jäntin ilmaisussa yhdistyvät leikillisyys ja herkkyys. Hetkittäin liika nokkeluus hiertää lukukokemusta, mutta päällisin puolin runojen tyyli on harkittua ja hallittua.
Perinteisen säemuotoisen runon ja proosarunon lisäksi kokoelmasta löytyy myös kevyen kokeilevia tekstejä. Esimerkiksi kauniissa kuvarunossa Sateen ja vanhuuden illuusio sanoista muodostuu sateessa taapertava vanhus
Eniten irrottelua sisältää kahdeksansivuinen Hypnoosi, jossa Jäntin mielikuvitus käy kuumimmillaan:
”Kuvittele raihnainen viulukotelo, joka edelleen ikävöi nuorena kohtaamaansa konepistoolia. — Kuvittele Stalin vuoteellasi ananasviipaleet rinnoillaan. — Kuvittele lyhythousuinen poika kiikaroimassa pohjoisen taivaan himmeää tähteä, joka morsettaa SOS, SOS, SOS… — Kuvittele itsensäpaljastajaan törmänneen tytön hidastetut unet.”

Rauli Karjalainen

”Herkkä ja leikkisä.”