07-kansi_ritarikuntaVuosituhannen vaihteesta lähtien maailman epäkohtia metaforien avulla sanoiksi pukenut Ritarikunta on useamman vuoden tauon jälkeen taas mukana kuvioissa. Albumiksi nimetty albumi sisältää 13 kappaleen verran tuoreella svengillä toteutettua hip-hoppia.
Turkulaislähtöisen rytmiryhmän vokaaleista vastaavat Chyde ja Joe latelevat kokemuksen tuomalla varmuudella rytmikkäiden taustojen tueksi nerokkaita sanaleikkejä.
Mukana on tutun kantaaottavaa Ritarikuntaa kuten neljäs raita Hallussapito (feat. Huge L) osoittaa, mutta riimejä revitellään entistä enemmän kevyemmistä aihepiireistä. LempiJoe fiilistelee vanhoja Suomi-vinyylejä ja setelit vaihtuvat kolikoiksi hyvän tahdon pelejä pelatessa.
Joen soololevyllä tutuksi tullut lemmenkipeys kuuluu myös Albumilla.
Lopputuotteena on helpommin lähestyttävää hip-hoppia. Mitään klubihumppaa Albumi ei kuitenkaan sisällä, vaan meininki pysyy edelleen rehtinä.

Natanael Sinisalo

”Säntillistä sanaleikkiä.”