Ohjaus: Joonas Neuvonen
Käsikirjoitus: Joonas Neuvonen, Sadri Cetinkaya

Reindeerspottingista kirjoiteltiin paljon jo ennen ensi-iltaa. Ei ihme – rovaniemeläisen jätkäporukan Subutexin, pirin ynnä muiden aineiden katkuinen ja nitkuinen tosielämän dokumentti vetää suulaankin kaverin hiljaiseksi.
Dokumentin K18-lätkä ei sinänsä ihmetytä, sillä piikki sujahtaa suoneen vähän väliä. Leffan jälkeen päässä kuitenkin pyörii, voiko kukaan sen katsonut oikeasti pitää nähtyä elämäntapaa tavoittelemisen tai edes kokeilemisen arvoisena. Elokuva on avoimuudessaan toimivaa huumevalistusta, joten myös alaikäisten soisi sen näkevän.

Kotivideomainen kuvaus tuo tapahtumat suoraan iholle. Samat pojat voisivat asua naapurirapussa.
Päähenkilöksi valikoituneen Janin tavoite on yksinkertainen: pitää päästä pois, todellisuudesta ja Rovaniemeltä. Dokumentin loppupuolella Jani löytää elämäänsä valonpilkahduksia Interrail-reissulta Euroopassa – Subutexin käyttökin mietityttää.
Elokuvan alkuvaiheessa katsojan tunneskaala pyörii lähinnä inhon ja jopa fyysisen pahan olon tietämillä, mutta lopussa Jani alkaa jo säälittää.
Sen verran surullinen on rovaniemeläisen tarina, sekä yhteiskunnan että miehen itsensä kannalta.

Juha Korhonen
”Aitoa tosi-tv:tä narkkareista.”