LapkoRumpali nakuttaa tiukkaa sarjatulta virveliin, kitara luukuttaa kahden nuotin luuppia ja taustalla ujeltaa eeppinen kosketinmatto. Kun toiset pysyvät lestissään tai rauhoittuvat, laittaa harjavaltalainen Lapko joka levyllä enemmän kierroksia koneeseensa. Jättimäiseltä kuulostava trio nauhoitti neljännen levynsä A New Bohemia New Yorkissa. Tuottajana toimi muun muassa Norah Jonesin ja The Braveryn saundia säätänyt D. James Goodwin. Sessioissa syntyi levyllinen varsin vakuuttavaa jälkeä.
Lapkon musiikissa lyövät kättä The Killersin isous ja Mars Voltan energisyys. Popkaavan reuna-alueilla kuljeskelevia kappaleita rikotaan paikoin atonaalisesti ryskäävällä hevihöystöllä. Laulaja Ville Maljan äänestä löytyy riittävästi tämänkaltaisen musiikin vaatimaa tunnetta ja persoonallisuutta.
Yhtye on hassusti nimennyt levynsä parhaat kappaleet ja -sanat kirjoitusasua varioiden. King & Queenin tuplabasarien voimalla eteenpäinjyräävä kohkaus tempaa mukaansa. Horse and Cow -kappaleessa yhtye tykittää melankolista riffisarjatulta kuin irti päästetty demoni. Kiss ‘n Crysta huokuu kaunista, eeppistä jylhyyttä.

Rauli Karjalainen


”New Yorkista löytyi iso soundi.”