Valokuvablogi - Jorma Ollila
Markku Andersson keskittyi tiistaina 1. joulukuuta Shellin ja Nokian hallituksen puheenjohtajan, Jorma Ollilan viisauden sanoihin ennen tämän pitämän Martti Ahtisaari -luennon alkua. Ollila kehotti yliopiston päärakennuksella pidetyllä luennollaan yliopistoja panostamaan yrittäjyyskasvatukseen ja koko yhteiskuntaa asennemuutokseen. Lisäksi Ollila kaipasi yliopistojen rahoituksen kehittämistä niin, että se kannustaisi erikoistumaan. Tutkintojen määrää on korostettu liikaa, nyt pitäisi panostaa laatuun. Ollila peräänkuulutti keskusteluun ennakkoluulottomuutta. ”Lukukausimaksutkaan eivät saisi olla tabu, mutta ei mulla ole tähän mitään suurta viisautta. Maksuton koulutus on ollut Suomen vahvuus, ja arvostan suuresti tätä tasa-arvoista järjestelmäämme", aikanaan ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajana toiminut Ollila sanoi. Lisäksi Olilla linjasi, että Suomessa on liikaa pieniä yliopistoyksiköitä.