Edarivaaliviikkoon lähdetään Jyväskylän ylioppilaskunnassa ilmeisen kireissä tunnelmissa. Keskiviikkona äänestetään nimittäin ainakin huhupuheiden perusteella todellakin ylioppilaskunnan seuraavasta suunnasta, ainakin noin niinkuin poliittisesti. Viekö se vasemmalle vai oikealle? Poliittisten ryhmien välillä on piirretty ilmeisen syvä vallihauta, minkä vuoksi vaalitulos käytännössä ratkaisee, nousevatko JYYn hallitukseen lopulta vasemmiston vai oikeiston edustajat.

Tämän pelin todellista lopputulostahan ei tiedä (vielä) kukaan, mutta kädet hikoavat keskiviikkona aivan varmasti useammallakin jyyläisellä politrukilla. Ainakin Demariopiskelijoiden Johanna Pietiläisellä ja Pörssin & Dumpin Ville Qvistillä, jotka ovat tietojen mukaam tyrkyllä JYYn hallituksen seuraavaksi puheenjohtajaksi – siis riippuen siitä, voittaako se vasemmisto vai oikeisto. Pietiläinen on luonnollisesti vasemmalle kallistuneiden tyrkky, Qvist vastaavasti oikealle.

Edarivaaleissa suurimmaksi ryhmäksi nousu siis määrää, onko JYYn tulevan vuoden hallitus vasemmistolainen vai oikeistolainen. Vai määrääkö? Mitä jos suurin ryhmä on viime vaalien tapaan Grönioni? Ilmeisesti siinä tapauksessa valtakunnan politiikassa porvaripuolueessa viihtyvät vihreät ovat ylioppilaskunnassa vasemmistoa – päätellen siitäkin, että vahva Grönari-vaikuttaja Touko Aalto seurustelee Pietiläisen kanssa.

Loppupeleissä voidaan toki kiistellä, onko keskiviikon vaalituloksella ja JYYn seuraavan vuoden hallituksen vasemmistolaisuudella/oikeistolaisuudella mitään väliä. Vuoden päästä kun hallitus taas vaihtuu, ja on hyvin todennäköistä, että silloin valtaan astuvat näiden vaalien häviäjät – tai ainakin osa heistä.

Sellaista se ylioppilaskuntademokratia on.