Huhhuh, nimittäin ihan mielettömät fiilikset! Mistä, höh, no JYYstä!
Hallitusvuosi alkaa olla takanapäin. Vuoteen on mahtunut vaikka mitä, niin huippuhetkiä kuin alamäkiäkin. Montun pohjalla on saanut hengitellä rauhassa ja miettiä, miten tästä eteenpäin.
Vaikka tämä vuosi onkin ollut yhtä JYYstämistä, niin elämää on onneksi muuallakin kuin JYYssä. Myönnän laiminlyöneeni ihmissuhteitani, unohtaneeni soittaa säännöllisesti vanhemmilleni ja innostuneeni asioista, jotka ovat vieneet aikani ja elämäni Ilokiveen.
Uskon, että tämä elämäntapamuutos on tuonut tullessaan kuitenkin hyvää, niin ylioppilaskunnalle kuin omalle elämällenikin.

Ei vihaa ilman rakkautta, sama pätee myös ylioppilaskuntaamme. On päiviä, jolloin ylioppilaskuntatoimintaa rakastaa yli kaiken. Huippuhetkiä mahtuu vuoteen monia, lukemattomat niistä ovat pieniä ja muutama suurempia. Näiden avulla pääsee yli niistä huonoimmistakin hetkistä, jotka tuntuvat syövän kaiken mehun ja sisäisen palon.
On se ylioppilaskuntatoiminta kuitenkin suhteellisen normaalia elämää, väittipä sitä mitä tahansa. Sisältö ja toimintaympäristö tuovat omat lisämausteensa ja mielenkiintoiset karikkonsa.

Parasta JYYssä ovat ihmiset. Vuoden aikana oppii tuntemaan hallituskumppanit, sihteeristön, toimihenkilöitä ja muita aktiiveja. Uskallankin väittää saaneeni vuoden aikana pari rakasta ystävää, joihin en olisi tutustunut muuten kuin JYYn kautta. Parhaimman neuvon sainkin entiseltä JYY-toimijalta: ”Politiikka ja ystävät on pidettävä erillään.”
Vaikka ideologiat löytyisivät huoneiden toisilta puolilta, ei se ole este ystävyydelle. Hyvät tyypit löytävät kyllä toisensa, eikä se aluksi oudommalta tuntunut jamppa ole yhtään sen huonompi.
Intoa, tietoa ja tarmoa vaaditaan ylioppilaskunnan luottamustoimissa. Sisäinen palo käy joinain päivinä suurena ja joinain hieman pienemmällä liekillä. Luottamushenkilöt tarvitsevat vertaistukea ryhmältään, edeltäjiltään ja ystäviltään. Näin ylioppilaskunta saa laadukkaan toimijan.
Toivotan ennakkoluulottomuutta ja avarakatseisuutta uusille edaattoreille ja hallituslaisille. Unohdetaan stereotypiat. Se viereinen jamppa voi olla parasta, mitä elämässäsi kohtaat. JYY-hetkiä odottaen.

Kati Kukkonen
Kirjoittaja on JYYn hallituksen jäsen.