14_kansi_kerkko_koskinenYhteinen sävel -albumilla Kerkko Koskisen mukana Tuure Kilpeläinen, Pauli Hanhiniemi, Vuokko Hovatta ja Paula Koivuniemi esittävät menneiden vuosikymmenten suomalaislaulajien tunnetuksi tekemiä venäläisiä iskelmiä. Pompöösit sovitukset eivät ainakaan allekirjoittanutta innostaneet. Näissä lauluissa ei troikka kiidä arolla, vaan Mustanmeren laivasto keinuu aalloilla.
Sopivasti votkapäissään kuunneltuna levyllä on toki hetkensä. Tosin esimerkiksi Tuure Kilpeläisen Valkoakaasioita kuunnellessa oli jo pakko kaivaa hyllystä Ville Leinosen viimevuotinen huomattavasti pelkistetympi, mutta heittäytyvämpi versio Unilehto-albumilta. Kulttuuritekona levy ansaitsee kiitoksen, mutta vähän joitakin kymmeniä soittajia olisi voinut jättää studiosta ulos paremman lopputuloksen nimissä.
Slaavilaisen kaihon ystäviä neuvottakoon panemaan Russki Standart -pullo pakastimeen, blinipannu levylle ja kirjoittamaan translit.ru -nettisivuston tekstikenttään ochi chyornye. Näin saadut kyrilliset aakkoset kopioidaan Googleen mp3-hakusanalla lisättynä, votka nautitaan kylmänä ja blinit kuumana.

Jarno Liski

”Nuotiolauluja gaalaillassa”