JYYn vaaleissa on ehdolla aiemmilta vuosilta tuttuja ryhmiä, uusien yrittäjien listat puuttuvat. Kovaa nousua kunta- ja eurovaaleissa tehneet perussuomalaisetkin puuttuvat, vaikka Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala onkin puolueen päivätöidensä ohella Jyväskylän yliopiston valtio-opin opiskelija.

Perussuomalaisia sekä tuoreimpana tulokkaana puoluerekisteriin tulleen Piraattipuolueen ehdokkaita on kuitenkin edustajistovaaleissa – missäpä muuallakaan kuin Helsingissä, jossa kaikki on aina suurempaa ja kauniimpaa.

HYYn vaaleissa perussuomalaiset haluavat Vihreän Langan jutun mukaan  lukukausimaksut EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tuleville tutkinto-opiskelijoille. Samaisen jutun mukaan piraattien tavoitteissa on mm. ajaa yliopiston tuottaman tutkimustiedon mahdollisimman vapaata saatavuutta.

Aivan ensimmäistä kertaa edustajistovaaleissa ei kuitenkaan olla persua kyydissä: nyt jo kuopatun Joensuun yliopiston ylioppilaskunnan vaaleissa vuonna 2007 oli yksi perussuomalaisten ehdokas. Hän sai 5 ääntä. Siitä on hyvä parantaa. V. Vallaton povaakin persulle edustajistovaalivoittoa.