Natanel Sinisalon unelmakeikka olisi kuvata bmx-pyöräilijöitä.
Natanael Sinisalon unelmakeikka olisi kuvata bmx-pyöräilijöitä.

Natanael Sinisalon mielestä valokuvilla voi esittää samat asiat kuin piirroksilla.

Paljasjalkainen jyväskyläläinen kahviaddikti, josta on muotoutunut kuvaajarenttu. Siinä pähkinänkuoressa Jylkkärin uusi siviilipalvelusmies, juuri 20 vuotta täyttänyt Natanael Sinisalo.
Sivarin tehtävä lehdessä on valokuvaus ja muu juttujen kuvittaminen, mikä sopii tulokkaalle paremmin kuin hyvin.
Sinisalo oli haaveillut pitkään omasta järjestelmäkamerarungosta, kunnes sai ensimmäisensä vajaa kolme vuotta sitten.
”Harrastin aiemmin ääriurheilulajeja kuten pyöräilyä, snoukkausta ja skeittausta. Kun lopetin, halusin kuitenkin pyöriä samassa mukavassa porukassa, joten aloin valokuvata kavereiden harrastuksia”, Sinisalo kertoo
Urheilukuvista ja henkilöpotreteista kuvausinto on laajentunut monipuoliseksi harrastukseksi. Sinisalo käyttää kuvissaan tehokeinoina muun muassa huumoria, vääristymiä ja salamavalaistusta.

Jylkkäriä on kuvitettu viime vuosina myös piirroksilla, mutta Sinisalo luottaa valokuvien voimaan.
”Piirtäminen ei ole oikein mun juttu. En pysty luomaan tyhjästä, vaan mun pitää käyttää valmiita elementtejä. Vaikka piirtäjät sanovat usein toista, valokuvilla voi tuoda samalla tavalla kuin piirroksilla ihan mitä tahansa esille.”
Innokkaasti työhönsä tarttunut Sinisalo haluaa saada siviilipalvelusvuodesta paljon oppia irti ja antaa vastineeksi paljon myös lehdelle.
”Veikkaan, että saan tuotua lehteen hyvää särmää. Yritän tuoda jotain uutta ja raikasta ja samalla kehittyä paljon kuvaajana.”
Jylkkäri-pestiä lukuun ottamatta hän pitää valokuvaamisen silti mieluummin harrastuksena.
”Pelkästään kuvaajana itsensä elättäminen voi olla vaikeaa ja stressaavaa. Lehdet ostavat kuvia pilkkahintaan, ja kuvaajat myyvät otoksiaan lähes ilmaiseksi, jotta saisivat nimeään esille”, Sinisalo toteaa.
Sinisalon tulevaisuudensuunnitelmissa on yrittäjyys mainosalalla. Se kuulostaa sopivalta, sillä nuorella miehellä on jo nyt monta rautaa tulessa.

Juha Korhonen
toimittaja(at)jyy.fi