HETI VUODEN 2022 alus Lahti sai positiivist huomioo maailmal. Se listattii jenkkiläise mediajätin 22:n unelmalomakohteen joukkoo. CNN kirjotti, et maailman onnellisimmas maas Suomes sijaitsee Lahti, Euroopan ympäristöpääkaupunki.

Ja kirjotti, et Lahes voi olla onnelline järvenrannal ja vihrees luonnos. Suomen kaheksanneks isoimmas kaupungis kyl riittää nättei paikkoi ja nähtävää esimerkiks Lahen satamas, pikku-veskul ja hyppyrimäil.

Kuitenki olennainen osa Lahen katukuvast puuttu: miksei graffiteil töhrittyi betonikerrostaloi oo mainittu? Niithä on iha sikan ain keskustast kaheksa kilsan päähä Ahtialaa!

Must ainaki betoni ja harmaus on oleelline osa Lahen kokonaisuutta. Varsinki Liipolan betoni, jois näkee paikallist arkkitehtuurii ja juomakulttuurii. Jos ei Liipolaa asti jaksa lähtee, Lahen keskustas Vesijärvenkadul on kai edellee autioitunu graffiteil vuorattu betonikerrostalo, joka ajaa saman asian.

 

LAHES ON myös kylpylä. Se sijaitsee iha Lahen keskustas Lanun aukiol, ja nimi on Lanu Spa. Muutaman metrin kokonen betonisuihkulähde tarjoo kesäsin ilmaset vaahtokylvyt, ku joku heittää Fairy-pullon altaasee iha vaa ittensä ja muitten iloks.

Jos Suomi voittaa mestaruuksii, sitä ei juhlita toril. Lahes ajetaa sen ympäri, minkä jälkee lähetää sankoin joukoin vieree Lanu Spalle. Sit siel liukastellaa promilleis ja lyyä päät betonii.

On hienoo, et esimerkiks Teerenpeli pääs kans maailmankartalle CNN:s. Oon vaa pettyny, ettei Lahen legendaarisimpii kuppiloit eli Tirraa ja Torvee mainittu. Ny kaikki maailmalt Lahtee matkaavat turistit missaa parhaat burleski-showt ja sen aidon Lahen tunnelman.

 

CNN OLI löytäny myös Lahen lempinimen, ”the Chicago of Finland”. Ei media vaa avannu sitä nimityst sen enempää.

En tiiä et miten paljo parempaa suuntaa ollaa tultu Suomen räppipääkaupungist.

Tai rikollisuudest ja Suomen huumepääkaupungin nimityksest. Jotku kyl sanoo, et ainaki huumepääkaupunki-nimitys ois vaa myytti, mut en oikee tiiä siit. Kuitenki tilastojen mukaa keikutaa Hesan ja Espoon peräs huumetilastois.

Vaik Lahti on harmaa, betoninen ja ehkä rikollinenki kaupunki, meil on silti maailman paras hanavesi.

Ja Cheek.

Eiköhä Lahti sovi näil hyvin kahenkymmenenyhen muun vuoden 2022 unelmalomakohteen joukkoo. Vaik on pari vuot tullu asuttuu muual ku Lahes, ni kyl sen paikan tunnelmaa ikävä välil tulee. Lainatakseni Lahti Unitedin biisiä Signaali sanon loppuu, et mä yritin lähteä Lahest mut Lahti ei must.