KESKUSTAN eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs tokaisi lauantaina 20. marraskuuta 2021, että korkeakouluja pitäisi hajauttaa ympäri Suomea, jotta maakuntien sinkkumiehet voisivat löytää viimein naisen.

Minä kysyn: Juha hei, kuinka kännissä olit?

En kiistä, etteivätkö opiskelijat usein pariutuisi keskenään. Kysymys kuitenkin on, mistä lähtien korkeakoulujen tehtävä on ollut parittaa ihmisiä? Ainakin tähän asti niiden tehtävä kun on ollut tuottaa asiantuntijoita sekä edistää tieteellistä tutkimusta. Pitäisikö yliopistolakiin lisätä asetus seurustelun edistämisestä?

Pylvään lausunnossa syy poikamiesten ahdingosta (ja oikeastaan myös alhaisesta syntyvyydestä) vyörytetään jälleen kerran naisten niskoille. Naiset muuttavat yliopistokaupunkeihin, pois maaseutujen miesten ulottuvilta.

Mitä jos ongelma onkin miehissä? Mikseivät miehet muuta naisten perässä? Luulisi, että sinkkumiehet voisivat edes vähän nähdä vaivaa parisuhteen eteen, jos sitä niin paljon haluavat.

On myös vaihtoehto, että syypää ei ole varsinaisesti kukaan, koska pariutuminen ja laskeva syntyvyys ovat monimutkaisia ilmiöitä. Silloin ehkä kaikkien sukupuolten edustajilla on oikeus tehdä mitä itse lystäävät, oli se sitten jäädä maaseudulle tai muuttaa kaupunkiin opiskelemaan.

KESKUSTALAINEN Ajatuspaja Alkio teetti 2020 kyselyn nuorten puoluekäsityksistä ja äänestämisestä. Naispuolisista vastaajista keskustaa olisi äänestänyt kokonaiset neljä prosenttia. En voi olla ajattelematta, että tällä ja Pylvään kommenttien edustamalla naiskuvalla on jotain tekemistä keskenään.

Ajattelen myös, että harmaantuvien keskustalaisten käskyt palata maaseudulle viljelijöiden emänniksi eivät juurikaan nosta puolueen kannatusta nuorien naisten parissa. Jos keskusta haluaa säilyä varteenotettavana puolueena, sen kannattaisi päivittää käsitystään nuorista naisista.

YKSI MUISTUTUS maaseudun poikamiehille vielä on: jos pariutuminen ei onnistu, aina on Maajussille morsian.

 

Kirjoittaja on maaseudulta kotoisin oleva sinkku miespuolinen toimittaja, joka ei ole ikinä tehnyt tai antanut lehtihaastatteluja alkoholin vaikutuksen alaisena.